Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.03.2017

Незвичайний хенд-мейд: полтавка шиє та продає через Інтернет еротичну білизну


Білизна користується попитом не лише в Полтаві, а й за кордоном


Незвичайний хенд-мейд: полтавка шиє та продає через Інтернет еротичну білизнуХенд-мейд може бути різним. Хтось творить своїми руками мило та свічки, інші надають перевагу вишивці чи валянню іграшок. А от полтавка Вікторія Авдєєнко вирішила власноруч шити еротичну жіночу білизну.

Така ідея у Вікторії з’явилася під час перебування в декреті, після народження первістка, доньки Софії. Утім спочатку було інше захоплення – жінка творила дитячі аксесуари, зрозумівши, що в неї добре виходить, взялася до більш дорослішої справи – пошиття спідньої білизни.

Товар пошитий власноруч, почав користуватися популярністю в покупців і вже незабаром молода матуся відкрила власну справу – інтернет-магазин, назвавши його на честь доньки «Mis Sophie».

Згодом Вікторія Авдєєнко почала брати участь у показах модних колекцій. Про перші кроки майстрині, творчий процес та поради щодо вибору якісної білизни читайте далі.

Перші кроки у бізнесі

У хенд-мейд бізнесі Вікторія вже 4 роки. Проте пригадує, що завжди була творчою людиною.  

– З дитинства любила малювати.  Зі шкільних років, я мала успіхи на уроках праці – обожнювала шити. А ще дуже любила експериментувати з різними речами. Згодом я почала виготовляти дитячі аксесуари, на які мене надихнула моя донька. Це були м’які іграшки, скарбнички для мам, альбомами ручної роботи та інші дрібнички, – говорить полтавка.

Згодом їй захотілося займатися тим, що буде справді унікальним для Полтави. Так зародилася ідея шити білизну для жінок.

– Знаю, що цим активно займаються у Кременчуці, Дніпрі та Києві. Саме у цих містах білизна ручної роботи набула великої популярності. Відкривають магазини, які продають саме білизну ручної роботи. А ось у нашому місті цим займаюсь я. Чому Полтава повинна відставати від інших міст? Це гарні речі, від яких жінки не зможуть встояти. Так і з’явилася ідея магазину, який я назвала на честь своєї доньки.
Та спочатку майстриня почала виготовляти білизну для себе. Коли зрозуміла, що виходить вдало, вирішила пропонувати свої вироби знайомим.


 

– Перші спроби були, як то кажуть, для самої себе. На мою думку вийшло дуже вдало, так, що навіть чоловік був вражений. Не довго думаючи, я почала це робити і для інших. Спочатку для подруг, а потім почались замовлення для незнайомих людей. Як не дивно, усі були у захваті від робіт. Ніколи не було жорстокої критики, радше лише побажання суто жіночого характеру.

 


На моделі білизна пошита Вікторією

Відмінні матеріали та якісна робота – запорука того, що білизна прослужить довго

– Мені ніхто не допомагає – швачки на мене не працюють, – посміхається дівчина, – я все роблю сама у своєму творчому куточку. Єдина моя помічниця – професійна швейна машинка, яка має безліч режимів та функцій від вишивки до оверлоку. Не уявляю своєї роботи без моєї колекції лапок. Вони дуже сильно мені допомагають у роботі з білизною. Ну, і звичайно, нитки. Використовую німецькі, вони призначені саме для пошиття спідньої білизни.

Для білизни майстриня використовує різні тканини – атлас, шовк та мереживо. Вікторія переконує, що шукати їх в Полтаві немає сенсу, адже якість матеріалів, які можна знайти в крамницях нашого міста, залишає бажати кращого.

 – Усе потрібне для білизни я купую в Інтернет-магазинах, бо на власному досвіді переконалась, що в Полтаві якісних матеріалів  немає.

Мереживо використовую не дешеве, зазвичай італійське або французьке.  Ціна, звісно, не маленька. Але якість та вигляд білизни виправдовують ті кошти. Наприклад,  нічна сорочка, вона потребує відмінних матеріалів, по-іншому ніяк! На своєму комфорті та здоров’ї дешевити не можна.

– Дуже люблю виготовляти білизну саме з мережива, – говорить Вікторія, – трикотаж, то інша справа.
Дівчина наголошує, що білизна виготовлена з цього матеріалу обійдеться в чималу копійку:

– Мереживо має святковий вигляд. Така білизна виглядає унікально. Взагалі, метр мережева може стартувати як від 70 гривень, так і до 600, звичайно це не межа.

У планах майстрині шити білизну з візерунками, вишивкою  та використовувати бісер, намистинки.
– Хочу спробувати себе у вишивці паєтками і бісером. Мрію навіть про перли. Це будуть комплекти не для повсякденності, а для виходів та показів. Ціна такої білизни може бути доволі різною. Все залежить від того, з якими матеріалами буде працювати майстриня, та яку кількість тканини вона використає для пошиття комплекту, – каже дівчина.

Мінімальна ціна комплекту – 300 гривень. Але вона може сягати й 2000 гривень. Якщо замовлення робить дівчина з розміром 42 – 44, то на виготовлення білизни  піде метр мережива. Якщо це жінка з більш пишними розмірами, десь 52 – 54, то, звичайно, метру буде замало, цей фактор буде впливати на ціну.

Майстриня розповідає, що складність білизни регулює час її виготовлення

 – Тут усе залежить від ідеї. Якщо це простенький комплект, то можна відшити його за одну-дві години. Там де мені потрібно вставляти чашечки, кісточки, то це ускладнить процес і подовжить час виготовлення. Приблизно за 3 – 5 годин я впораюсь.



Під час показу
 

Поради за доглядом та вибором білизни

– У магазинах продають фабричну білизну. Тож, на кожному виробі повинен бути склад, на який обов’язково потрібно звертати увагу. Можливо там виявиться складник на який у вас алергія. Звертайте увагу на резинки та фурнітуру. На те, як прошита строчка, чи закріплені нитки. А за свою білизну з впевненістю можу сказати, що дефектів немає, я за цим пильно слідкую, – розповідає Вікторія. –  Прослужити така білизна може довго, але все залежить від якості носки. Повсякденна буде слугувати  рік точно, а ось святкова – залежно від того,  як з нею поводитись, думаю вона здатна жити довго.

 Ручна робота потребує делікатного прання. Звичайно, можна і в  пральній машинці, але лише у режимі ручного прання з мінімальний віджимом. Температура повинна бути не більше 30 градусів. Білизна прошивається якісно, тож вона не зіпсується. І якщо дотримуватися  цих простих порад, вона прослужить вам тривалий час.

– Стрункішим дівчатам можу радити білизну і з м’якими чашечками зробленими із мережива. Ті, хто мають більш пишні форми, то буде краще з кісточками, чашечками жорсткого типу, адже інакше така білизна не буде підкреслювати красу фігури. Виріб деформується, і може зіпсуватися, і навпаки, показати у жінці те, чого не варто. Зазвичай я втручаюся і раджу. Але все звичайно залежить від бажання замовниці.

– Білизна ручної робити та фабричного виготовлення  – дві великі різниці, – запевняє майстриня, – розумієте, я пропоную жінкам дуже великий вибір матеріалів,  з яких вони можуть вибрати те, що їм до вподоби. В магазині ж ми вибираємо з того, що є.  Я зможу і порадити, і переробити, і пошити білизну про яку жінки можуть лише мріяти. Звичайно, плюс ще і в тому, що жінка може мати єдиний унікальний комплект, якого не буде у жодної іншої.

Білизна користується попитом не лише в Полтаві, а й за кордоном

Хоча ця справа є новою у нашому місті, майстриня говорить, що за останній рік попит на білизну ручної роботи значно виріс.

– У Полтаві останнім часом бажаючих придбати білизну стало більше. Раніше було багато замовлень з інших регіонів. Зараз в основному це полтавки.  В мене навіть була дівчина з України, яка робила замовлення, а потім відвозила їх до Дубаїв.

– Дівчата бажають бути сексуальними. Саме у дизайні такої білизни можна фантазувати досхочу. У мої колекції є боді,  портупеї, чокери, пеньюари… Найнеординарнішим замовленням для мене була – «білизна якої не має». Тобто та,  яка тільки лініями може підкреслити цікаві місця у жінки.

Нині полтавка бере активну участь в різноманітних модних показах. Дебютувала 15 лютого цього року на «KREMEN FASHION DAY», де представила власну колекцію.
Вікторія ділиться планами на майбутнє:

– Скоро літо, тож я планую розробити моделі купальників з якими жваво проекспериментую. Але це ще задумки. Хочу спробувати себе у пошитті корсетів, адже мене часто за них питають. Ще  хочу провести майстер-клас для полтавських жінок по пошиттю спідньої білизни. Звичайно, мрію запатентувати свою марку, але на це все потрібні великі кошти і не один рік праці. А від мрії про власне ательє я не відмовлюсь ніколи. Тож все ще попереду.
Вероніка Приходько
Kolo.poltava.ua


Схожі матеріали:
👁 1164
Категорія: Прес-реліз
Теги: комплект, боді, Нижня білизна, Полтавка, білизна, пеньюар, чокери, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ