Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.02.2013

Триста тисяч гривень за одну хвилину


Триста тисяч гривень за одну хвилину – через нехтування правилами безпеки ломбард залишився без сейфу з ювелірними виробами


Триста тисяч гривень за одну хвилину – через нехтування правилами безпеки ломбард залишився без сейфу з ювелірними виробами

Лише декілька днів пройшло після прес-конференції начальника управління карного розшуку УМВС в Полтавській області полковника міліції Миколи Михайлика, на якій йшлось про нехтування багатьма власниками закладів із ювелірною продукцією необхідними заходами безпеки, як у Полтаві, завдяки даному фактору, скоєно ще один злочин.

Вночі невідомі проникли до ломбарду, який знаходиться у Київському районі міста по вулиці Жовтневій та винесли звідти сейф з ювелірними виробами із золота на суму більше трьохсот тисяч гривень.

 Ломбард був обладнаний сигналізацією, яка спрацьовує на рух всередині приміщення. Незважаючи на те, що сигнал про несанкціоноване проникнення надійшов на пульт приватної охоронної фірми і мобільна група охоронців прибула на місце за дві хвилини від моменту його надходження – злодіїв у ломбарді вже не було, вони «працювали» в приміщенні менше двох хвилин.

Як виявили правоохоронці під час подальшої роботи на місці скоєння злочину, з такою швидкістю та легкістю злочинці змогли скоїти дану крадіжку через нехтування власниками ломбарду заходами безпеки та охорони приміщення. «Вікно, через яке проникли до приміщення злочинці, було загратоване, - зазначає заступник начальника Київського РВ ПМУ майор міліції Олександр Дудка, – але кріплення грат до стіни було настільки тонке, що його можна було перекусити звичайними «кусачками».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінка й Оржиця возз’єдналися автобусом

Сейф, у якому зберігались золоті вироби і який винесли невідомі, як і передбачають правила, був прикріплений до стіни, але звичайними шурупами і до її дерев’яної конструкції. Зважаючи на це, злодіям вдалось зірвати його з місця та винести за лічені секунди. Відеоспостереження в даному закладі взагалі не було ні всередині, ні зовні».

Саме таке формальне ставлення до забезпечення охорони даного ломбарду, яке, до речі, існує сьогодні і в багатьох інших закладах, де зберігаються матеріальні цінності на сотні тисяч гривень, і призводить, на думку правоохоронців, до таких сумних наслідків. «Наявність лише охоронної сигналізації, як показує практика, не може гарантувати надійну охорону приміщень, - продовжує Олександр Дудка. - Власникам об’єктів потрібно серйозно ставитись до усіх елементів безпеки.





Скажімо, якби в даному випадку, були надійні грати на вікні та належним чином прикріплений сейф до нерухомих елементів приміщення, то злодії не справились би за хвилину, а їм потрібно було більше часу. А це дало б можливість працівникам міліції та охоронцям затримати їх на місці скоєння злочину».

 Зараз міліція проводить профілактично-роз’яснювальну роботу із власниками банківських установ, закладів із продажу ювелірних виробів, АЗС та надає фахові рекомендації щодо належного захисту даних об’єктів. На жаль, не усі підприємці спішать виконувати поради правоохоронців, тому наведений вище приклад, повинен примусити їх ще раз задуматись над питаннями безпеки власного майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничники знають, що заважало їздити потягам Hyundai

Адже, гривня, вкладена зараз в охорону, в майбутньому може вберегти не одну тисячу власних коштів.

Володимир Пасічко, помічник начальника Київського
РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1845
Категорія: Актуально
Теги: міліція, СЕЙФ, охорона, золото, ломбард, АЗС, Крадіжка, гривня, полтава, правоохоронці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ