Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.04.2020

Носіння маски викликає проблеми з шкірою обличчя: що робити?


Щоб мінімізувати тертя і ушкодження обличчя, що викликаються носінням масок, слід постійно зволожувати шкіру


Носіння медичних масок стало частиною повсякденного життя, але через це у багатьох виникають проблеми з шкірою обличчя.

Як повідомляє Grebenka.com, сьогодні медичні маски використовуються не лише лікарями і хворіючими громадянами, в деяких регіонах їх носіння є обов'язковим для усіх, і за порушення цієї умови можна серйозно поплатитися. Проте тривале використання масок сприяє появі дерматологічних проблем -почервоніння, алергічних висипань, запалень і набряків на шкірі обличчя.


Носіння маски викликає проблеми з шкірою обличчя: що робити?
 

Згідно з даними дерматологів з Університету Хаддерсфілда (Великобританія), лице під маскою потіє, що посилює тертя шкіри об матеріал виробу, - це найбільш часта причина її роздратування і ушкоджень в такій ситуації. Особливо сильно при цьому страждають володарі чутливої шкіри.

"До складу масок нерідко входять поліпропіленові волокна, які можуть загострювати шкірні реакції. Враховуючи, що на обличчі під маскою можуть скупчуватися забруднюючі частки, піт, підвищується ризик запалень, почервонінь, прищів, розвитку алергічного контактного дерматиту", - про це розповіла китайський косметолог Юй Сяоін.

Що ж робити?

Щоб мінімізувати тертя і ушкодження обличчя, що викликаються носінням масок, слід постійно зволожувати шкіру. Експерти радять за півгодини до надягання маски наносити на шкірний покрив захисний крем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за пацієнтом з COVID-19 у домашніх умовах

Що важливо:
  • Маска повинна надіватися тільки на чисту шкіру. Обличчя слід умивати комфортно теплою водою, після умивання наносити зволожуючий засіб.

  • При появі роздратування краще припинити використати декоративну косметику, омолоджуючі засоби. Обмежтеся гіпоалергенними, зволожуючими кремами для чутливої шкіри.

  • Міняти маску слід раз в дві години. Але якщо вона стала вологою, її необхідно замінити на нову і чисту негайно.

  • В період носіння масок краще відмовитися від серйозних процедур і засобів по очищенню. По можливості, не треба користуватися милом, пінками, скрабами, пілінгами. Дія на шкіру має бути як можна делікатнішою, м'якшою. Головне для шкіри в цей час - достатнє зволоження.


Схожі матеріали:
👁 594
Категорія: Актуально
Теги: носіння маски, медичні маски, догляд за шкірою, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ