Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.12.2018

Об’єднавчий собор обрав главу нової Української Помісної Автокефальної Церкви


Новообраний Предстоятель Української Православної Церкви носитиме титул Митрополит Київський і всієї України


Об’єднавчий собор обрав главу нової Української Помісної Автокефальної ЦерквиОб’єднавчий Собор 15 грудня у Софії Київській після другого туру голосування обрав нового Предстоятеля. Ним став Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній від УПЦ КП. Новообраний Предстоятель Української Православної Церкви носитиме титул Митрополит Київський і всієї України.

На Софіївському Майдані у своїй першій промові у якості Предстоятеля Епіфаній закликав усіх православних в Україні єднатися довкола нової Церкви.
 
    «Двері нашої Церкви відкриті для всіх. Ми закликаємо до єднання, бути у цій визнаній єдиній помісній українській Православній Церкві. Переконаний, що Православна Церква, єдина і визнана, вірою і правдою, служитиме своєму українському народові, молитиметься і вестиме його шляхом спасіння», – наголосив він.

Митрополит Епіфаній заявив, що у духовенства нової Церкви попереду багато роботи.

    «Ми повинні завершити справу єднання українського православ’я, плекати нашу українську богословську освіту і науку, молитись за припинення війни та за панування в Україні справедливого миру. Нехай нам у цьому допоможе Господь».

ЕПІФАНІЙ (Думенко), Архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський УПЦ КП. Народився 3 лютого 1979 року в селі Вовкове, Іванівського району, Одеської області. Виріс в селі Стара Жадова, Сторожинецького району, Чернівецької області. У 1999 році закінчив Київську Духовну Семінарію, у 2003 – Київську Духовну Академію. Кандидат богословських наук. Обіймав посаду секретаря-референта Рівненського єпархіального управління. З 2006 по 2007 навчався в Афінському Національному Університеті на філософському факультеті. З 2007 – викладач Київської Богословської Академії, завідувач кафедри філології. 21 грудня 2007 року пострижений у чернецтво з іменем Епіфаній. 6 січня 2008 року рукоположений у сан ієродиякона, а 20 січня 2008 року в сан ієромонаха. 2008 року призначений секретарем Патріарха Філарета. Був намісником Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря міста Києва, керуючим справами Київської Патріархії. У 2009 призначений єпископом Вишгородським, вікарієм Київської єпархії. Рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 27 липня 2010 року призначений ректором Київської православної богословської академії та керуючим Переяслав-Хмельницькою єпархією. 2012 р. возведений в сан архиєпископа.

Рішенням Архиєрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений у сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського та призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея. Від 2017 року має титул митрополит Переяславський і Білоцерківський.

Схожі матеріали:
👁 613
Категорія: Актуально
Теги: Церква, Предстоятель, митрополит Епіфаній




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ