Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.01.2023

Обстріл Дніпра: стало відомо, хто запустив ракету


Відомо, що до будинку потрапила ракета Х-22 – надзвукова протикорабельна ракета повітряного базування радянського виробництва.


Наслідки ракетного удару

Станом на 22:45 14 січня оновлено дані про кількість постраждалих внаслідок терористичного обстрілу Дніпра. За інформацією голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, внаслідок попадання ракети до багатоквартирного житлового будинку 10 людей загинули, понад 60 людей поранено.

Багатоквартирний будинок у Дніпрі був уражений під час чергового масованого ракетного обстрілу території України, скоєного військовими РФ вдень 14 січня. Обвалилися два під'їзди будинку, в яких було 72 квартири. За інформацією Офісу президента, під завалом могло опинитися від 100 до 200 осіб, зокрема 50 дітей.


Наслідки ракетного удару

Наслідки ракетного удару

Розбір завалів продовжується і після настання темряви. У ньому беруть участь не лише рятувальники, а й місцеві жителі, які добровільно прийшли на допомогу.

Навіть маленькі діти приєдналися до рятувальних робіт.

Відомо, що до будинку потрапила ракета Х-22 – надзвукова протикорабельна ракета повітряного базування радянського виробництва.

Ракета Х-22

Ракета Х-22

Ця ракета була запущена з літака Ту-22М3, який належить до 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку з російського міста Шайківка. Командиром цього полку є полковник Олег Тимошин. Позивний ведучого 42492.

Полковник Олег Тимошин

Полковник Олег Тимошин

До речі, літаки саме цього авіаполку 27 червня 2022 року завдали удару по торговому центру «Амстор» у Кременчуці. Тоді також було використано ракету Х-22. Загинуло понад 20 людей і ще 60 було поранено. Таким чином військовослужбовці цієї військової частини Росії причетні до ще одного терористичного акту. На їхньому рахунку вже другий тяжкий військовий злочин проти мирних жителів України.

Схожі матеріали:
👁 326
Категорія: Актуально
Теги: ЗС, Дніпро, РФ, ракетний удар, україна, війна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ