Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.12.2023

Росія втратила одразу три бомбардувальники Су-34, які могли збити із ЗРК Patriot


З’явилися фото з місця падіння пілотів


Су-34

22 грудня Росія втратила одразу три бомбардувальники, які раніше безкарно скидали заплановані авіабомби з тилу. Подібних втрат у РФ не було з весни. Експерти кажуть, російські винищувачі могли збити з американського ЗРК Patriot.

Про знищення трьох бомбардувальників Су-34 на Південному напрямку повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Втрату літаків підтвердив проросійський канал Fighterbomber.

Збиття тьох російських Су-34: що відомо

Як повідомив російський паблік, пілотів підібрала пошуково-рятувальна група: “Всіх забрали. Живих та мертвих”. У мережі з'явилися кадри імовірно з місця приземлення пілотів, що катапультувалися, пише Telegram-канал “Можемо пояснити”.

Повідомляється, що на початку 2023 року у російських ВКС з'явився УМПК – Універсальний модуль планування та корекції. Це комплект крил і апаратури, що управляє, який прикріплюється до вільнопадаючих бомб (РФ має великі запаси цих бомб з радянських часів). Такі модернізовані боєприпаси під час запуску з великої висоти можуть пролітати до 50 кілометрів. При цьому бомбардувальник скидає їх у своєму тилу і не заходить до зони дії ППО супротивника середньої дальності.

Російські ВКС почали масово застосовувати УМПК із літа 2023 року. Саме такі бомби можуть скидати винищувачі Су-34. Ці літаки також здійснюють пуски ракет Х-59 у прифронтові області України.

Три російські винищувачі найімовірніше могли збити з американського ЗРК Patriot, який перекинули ближче до фронту, в Херсонську область. Про це розповів військовий аналітик Ян Матвєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз погоди на вихідні 23–24 грудня: Різдво з дощами та мокрим снігом

“Patriot — найдальнобійніша система ППО з тих, що є в України. Він зміг дістати російські літаки за 30-40 кілометрів за лінією фронту, де вони раніше відчували себе в повній безпеці. За офіційними даними, Україна отримала 3 комплекси: один від США та два від Німеччини. Один прикриває Київ, другий — Одесу — він, ймовірно, збив російський бомбардувальник Су-24 біля острова Зміїний на початку грудня. А третій комплекс могли висунути до фронту, щоб запобігти безкарним бомбардуванням із застосуванням УМПК”.

Це найбільша одноразова втрата російських ВКС на війні з травня 2023 року, коли в Брянській області було збито 2 Су-34 та 2 вертольоти Мі-8. Більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина.

ЗСУ збили три російські винищувачі: у Повітряних силах прокоментували

місця приземлення пілотів

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що таких літаків у ворога десятки і вони їх продовжують виготовляти.

"Це один з найновіших літаків, поряд з Су-35, це вже винищувач",— сказав Ігнат в ефірі телемарафону 22 грудня.

За словами речника, це багатоцільовий літак, екіпаж якого складає два пілоти.
 
"Саме такими літаками окупанти завдають ударів керованими авіабомбами й ракетами. Це доволі дорогий сучасний літак… Це десятки мільйонів доларів. Вони цінники не ставлять на літаки, бо ще щось треба вкрасти на виробництві. Ця цифра може різнитися. Але, я думаю, що не менше $50 млн така машина може коштувати", — повідомив Ігнат.


Схожі матеріали:
👁 391
Категорія: Актуально
Теги: літак, Бомбардувальник, РФ, війна, Су-34, україна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ