Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.10.2022

Основні кроки у лікуванні наркоманії


Проблема наркоманії не втрачає своєї гостроти, незважаючи на всі зусилля, які вживає суспільство для її усунення


Основні кроки у лікуванні наркоманії

Лікування наркоманії є тривалим процесом, у ході якого застосовується цілий комплекс заходів. Цей процес складається з кількох основних етапів, наведених нижче.

Послідовність дій під час лікування наркоманії

Насамперед треба усвідомити, що прості вмовляння чи скандали не вплинуть на наркозалежний позитивний вплив. Натомість треба запросити додому досвідченого лікаря-нарколога.

Потім виконуються такі дії:
  • Діагностика. Встановити факт вживання наркотичних речовин за непрямими ознаками досить складно. Тому у цих цілях використовується лабораторне тестування.

  • Зняття наслідків гострого отруєння. Для цього хворому надається кваліфікована медична допомога із застосуванням спеціального обладнання та ліків у стаціонарних умовах, які забезпечує наркологічна клініка Profi-Detox https://profi-detox.com.ua/uk.

  • Зняття «ломки» та проведення симптоматичної терапії. Ці процедури проводяться медиками як у стаціонарі, так і в домашніх умовах. Амбулаторне лікування не застосовується, оскільки пацієнту потрібен постільний режим.

  • Усунення патологічної прихильності до наркотичних речовин. З цією метою використовуються методи медикаментозного кодування, психофармакотерапія, апаратна терапія та психотерапія. Після проходження цього етапу у пацієнта зникає бажання приймати наркотичні речовини, але залишається можливість повернення наркозалежності.

  • Реабілітація та профілактичні заходи. Це завершальний етап лікування наркотичної залежності, спрямований на повернення хворого до повсякденного життя та запобігання рецидивам.

Тривалість курсу позбавлення від наркотичної залежності

У середньому на порятунок від наркотичної залежності йде від шести до дванадцяти місяців. Лікування від хімічної залежності займає лише близько 10% від цього часу. Більшість даного терміну присвячується реабілітаційним заходам та поверненню наркозалежного до суспільства. Таким чином, тривалість терапії у стаціонарі із застосуванням медикаментів займає від двох з половиною до чотирьох тижнів. Подальше лікування визначається станом пацієнта. В особливо складних випадках бажано проводити період реабілітації у спеціалізованих закладах.

Проблема наркоманії не втрачає своєї гостроти, незважаючи на всі зусилля, які вживає суспільство для її усунення. Тим не менш, повернути до нормального життя багатьох наркозалежних з використанням засобів, які є у розпорядженні сучасної медицини, цілком реально.

Схожі матеріали:
👁 253
Категорія: Прес-реліз
Теги: Наркологічна клініка, Лікування наркозалежності, наркоманія, лікування, наркозалежність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ