Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.01.2021

Освіта за кордоном: як вступити до ВНЗ Польщі?


Обираючи освіту за кордоном, дуже важливо правильно обрати університет


В Україні суттєво підвищилася вартість навчання в університетах, і рік такого навчання у престижному українському ВНЗ коштує 1 тис. євро і вище. У батьків виникає логічне запитання: а чи не краще віддати своїх дітей до закордонних університетів, після закінчення яких можна буде влаштуватися працювати у престижні компанії ЄС та світу? Звичайно, освіта за кордоном https://mojaedukacja.com/navchanna-za-kordonom – це престижно та перспективно, адже маючи, наприклад, європейський диплом, можна набагато простіше працевлаштуватися, аніж з українським дипломом.

Яку країну краще обрати? Освіта в Польщі для українців на сьогодні – один з найвигідніших варіантів. Адже варто враховувати, що до вартості освіти ще додаються витрати на проживання, проїзд, харчування, розваги, медичну страховку та ін. До того ж, до приватних та державних ВНЗ Польщі набагато легше вступити ніж, наприклад, до німецьких університетів.


Освіта за кордоном: як вступити до ВНЗ Польщі?
 

5 переваг вищої освіти в Польщі

  1. Демократичні ціни. Варто одразу сказати, що мінімальна ціна за рік у ВНЗ – 800 євро. В середньому ж студенти платять за навчання 2 тис. євро, адже є ряд спеціальностей, вчитися на яких недешево. Наприклад, це медичні, юридичні спеціальності. Проте якщо порівнювати ціни з іншими країнами ЄС, не кажучи вже про США та Канаду, то польські ВНЗ пропонують оптимальне співвідношення ціни та якості освіти.
  2. Відсутність вступних іспитів. Справді, для вступу на більшість спеціальностей не потрібно здавати іспити. Це значно полегшує вступ, адже достатньо своєчасно підготувати, зібрати та подати пакет документів та отримати підтвердження, щоб бути зарахованим.
  3. Легкість вивчення мови. Хто вчив англійську, німецьку, французьку мову, той прекрасно знає, що польську мову набагато легше опанувати, особливо коли в запасі не так багато часу. Є багато слів, подібних на українські, та й є безліч курсів, які допоможуть опанувати мову за стислі терміни. Це важливо, адже до пакету документів подається сертифікат про володіння польською мовою (в основному, вимагають рівень B1).
  4. Широкий вибір спеціальностей. Якщо порівнювати перелік спеціальностей в Україні та Польщі, то одразу можна побачити: польські університети пропонують набагато більше нових спеціальностей – наприклад, біомеханіка, клінічна інженерія, нанотехнології та наноматеріали, біомедична інженерія, автоматизація та робототехніка та ін. До того ж, європейські заклади освіти мають значно краще забезпечення обладнанням, матеріалами, комп’ютерною технікою, що дозволяє проводити заняття на значно вищому рівні.
  5. Престижний диплом. Випускники отримують європейський диплом, який відкриває двері не лише до європейських роботодавців, а й до працевлаштування у компанії більшості країн світу.

Вибір ВНЗ

Обираючи освіту за кордоном, дуже важливо правильно обрати університет. Як це зробити? Враховуйте такі нюанси:

  • ціни;
  • місто, де розташовано університет;
  • місце ВНЗ в рейтингу Perspektywy;
  • наявність власних гуртожитків;
  • відгуки студентів.

Тривалість навчання

Осінній семестр починається з 1 жовтня (не 1 вересня), зверніть на це увагу. На бакалавраті студенти вчаться 6-7 семестрів (3-3,5 роки), а далі мають змогу вступити на магістратуру, де вчаться 3-4 семестри. Часто молодь обирає магістратуру в Польщі на англійській мові, щоб вдосконалити володіння англійською.

Якою буде вартість року навчання: сумуємо витрати

До вартості освіти за кордоном також додаються витрати на оренду кімнати в гуртожитку або квартири, на страховку, харчування, розваги тощо. Отож:

  • рік навчання в приватному ВНЗ коштує в середньому 1 тис. євро, в державному – 2 тис. євро;
  • харчування – близько 100 євро/міс.;
  • оренда кімнати в гуртожитку – близько 100 євро/міс.;
  • медична страховка – близько 100 євро/рік;
  • проїзд – біля 15 євро/міс;
  • придбання одягу, розваги – сума залежить від студента.

Тож тепер ви можете зорієнтуватися, які витрати будуть у студента. Але варто зауважити: студенти мають право працювати 20 год. на тиждень, тому зможуть заробляти на власні кишенькові потреби.

Ну і звичайно, варто враховувати, що освіта в ЄС – це неймовірно цікаво та перспективно. Тому варто докласти максимум зусиль, щоб забезпечити для молоді якісну освіту!



Схожі матеріали:
👁 665
Категорія: Прес-реліз
Теги: Польща, навчання в Польщі, університет, Освіта за кордоном, ВНЗ Польщі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ