Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.02.2013

ПАТ «Полтаваобленерго» оштрафували на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем


Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ПАТ «Полтаваобленер


ПАТ «Полтаваобленерго» оштрафували на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України оштрафувала ПАТ «Полтаваобленерго» на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення в ході розгляду заяви суб’єкта господарювання, Товариство неправомірно вимагало від споживача  виконання певних видів робіт та  включило в додаткову угоду до договору про надання послуг з приєднання до електричних мереж вимоги щодо дольової участі замовника в реконструкції джерела живлення об’єкту, що передбачено Переліком об’єктів електричних мереж, які фінансуються за рахунок інвестиційних програм.

Наведені вище дії ПАТ «Полтаваобленерго» були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку видачі технічних умов на приєднання електроустановок споживачів до електричних мереж, які експлуатуються ПАТ «Полтаваобленерго» в територіальних межах Полтавської області, оскільки, у цьому випадку жоден з учасників цього ринку не зміг би одноособово, на протязі певного часу вчиняти необґрунтовані дії із встановлення умов реалізації товару та не зазнавати при цьому збитків внаслідок суттєвого зменшення попиту на свою продукцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертність під Hyundai стала другою глобальною проблемою після постійних поломок (ВІДЕО)

 «За умов наявності конкуренції, між учасниками зазначеного ринку відбувалося б змагання з метою здобуття завдяки власним досягненням переваг над іншими суб’єктами господарювання, що є змістом поняття конкуренції згідно зі статтею 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції». За наявності конкуренції, споживач мав би можливість відмовитись від послуг енергопостачального підприємства, яке його не влаштовує, та обрати інше енергопостачальне підприємство. За таких обставин, енергопостачальне підприємство, щоб утримати споживача, уникало б створення умов, що можуть призвести до втрати споживача без достатніх на те підстав», – зазначив голова відділення Володимир Оніщенко.

Схожі матеріали:
👁 1166
Категорія: Актуально
Теги: штраф, ПАТ «Полтаваобленерго», фінанси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ