Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.02.2019

Підсумки роботи Полтавської обласної служби зайнятості за 2018 рік


Зміни та новації у наданні послуг на ринку праці


Підсумки роботи Полтавської обласної служби зайнятості за 2018 рік12 лютого 2019 року в 11.00 в обласному комунальному інформаційному агентстві «Новини Полтавщини» директором Полтавського обласного центру зайнятості К.Д.Клавдієвою проводиться прес-конференція на тему: «Підсумки роботи Полтавської обласної служби зайнятості за 2018 рік. Зміни та новації у наданні послуг на ринку праці».  

Метою проведення прес-конференції визначено донесення до громадського середовища медійними засобами області об’єктивного стану та перспектив розвитку ринку праці Полтавщини.

Протягом 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 63,3 тисячі безробітних осіб. Це на 5,8 тисячі або 8,4% менше ніж у попередньому році.

Вакансій, які пройшли через базу даних регіональної служби зайнятості у 2018 році, побільшало на 19 %  – до 72,3 тисячі одиниць.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 48,2 тисячі людей, що на 2,8 % більше, ніж у 2017 році.

Близько 25 тисячі людей, тобто кожного другого, працевлаштували оперативно до набуття статусу безробітного.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування торік працевлаштували  1,1 тисячу  безробітних (це на 44,9 % більше, ніж за 2017 рік). Із них 331 особа, яка  недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 789 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

Фахівці обласної служби зайнятості забезпечили тимчасову зайнятість 15,5 тисячам громадян.

 Для того, щоб професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи відповідав вимогам роботодавців, протягом 2018 року за направленням обласної служби зайнятості 7,7 тисячі безробітних проходили професійне навчання.

Задля  кращої конкуренції на ринку праці 245 людей отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальностями «медсестринство», «соціальна робота» та «бджолярство». Це  в 2,4 раза більше ніж у позаминулому році.

У регіональній службі зайнятості (станом на 1 січня 2019 року) перебувало на обліку 20,3 тисячі безробітних. Допомогу по безробіттю отримували 17,6 тисячі клієнтів служби зайнятості.

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 січня  2019 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилася на 68,1% та становила 3,7 тисячі одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 2,4 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом у  роботодавців торік користувалися кваліфіковані  робітники різних профілів.  

За абсолютним показником працевлаштування безробітних у минулому році – 37%  – Полтавщина увійшла у п’ятірку кращих областей країни. У ТОП-5  лідерів наша область також за професійним навчанням, яке пройшли торік 7,7 тисячі осіб.

Полтавщина утримує першість по Україні за чисельністю безробітних віком від 45 років, яким важче конкурувати на ринку праці, котрі отримали ваучери для підвищення кваліфікації – 245 осіб.

 За результатами 2018 року спостерігається стала тенденція до зменшення чисельності безробітних на обліку: з 81,7 тисячі у 2015 році до 63,3 тисячі осіб за 2018 рік з одночасним збільшенням кількості заявленої потреби в робочих місцях до рекордної за останні 10 років – 72,3 тисячі вакансій. Відзначена  найбільша за весь період діяльності служби чисельність працевлаштованих осіб – 48,2 тисячі,  з яких більша половина працевлаштована оперативно до набуття статусу безробітного. За підсумками року наша область у трійці лідерів серед регіонів держави за абсолютними значеннями показників по співвідношенню кількості вакансій та чисельності працевлаштованих осіб до числа працівників регіональної служби зайнятості.

Серед завдань на 2019 рік – подальше впровадження інституту кар’єрного радника,  рекрутингу, розширення бази вакансій, обсягів професійної підготовки, перепідготовки і профнавчання безробітних.

Станом на початок 2019 року Полтавщина має найнижчі впродовж 20 років чисельність безробітних, які перебувають на обліку – 20,3 тисячі, та рівень зареєстрованого безробіття – 2,4% та найвищу за останнє десятиліття кількість пропозицій роботи – 3,7 тисячі одиниць.

Інформація підготовлена відділом організаційно - інформаційної роботи та архівної справи Полтавського обласного центру зайнятості тел.51-84-38.

Схожі матеріали:
👁 770
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, надання послуг, служба зайнятості, РИНОК ПРАЦІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ