Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.12.2018

Поліція Полтавщини попереджає про шахраїв у переддень новорічних та різдвяних свят


Негайно повідомляйте на 102 про осіб, які "чіпляються" до вас, щоб "погадати" чи "зняти порчу"


Поліція Полтавщини попереджає про шахраїв у переддень новорічних та різдвяних свят"Друзі, до Нового року залишилось якихось 28 днів. Не забувайте, що правопорушники також планують святкувати.

Зазвичай, у переддень новорічних та різдвяних свят частішають крадіжки з магазинів, підвалів, погребів, квартир, дачних будинків, автомобілів тощо
", -  про це написав у "Фейсбуці" речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв, повідомляє Grebenka.com

Переважно крадуть елітні спиртні напої, продукти харчування, гроші, ювелівні вироби та інші цінності.

Також у цей період активізовуються псевдо-соціальні працівники та "майстри гадання і зняття порчі".

Тож будьте пильними та дотримуйтесь елементарних заходів захисту свого майна!

А саме:
  • Негайно повідомляйте на 102 про осіб, які "чіпляються" до вас, щоб "погадати" чи "зняти порчу".

  • Слідкуйте за своїми дачними будиночками, підвальними приміщеннями та погребами, де зберігаються продукти харчування. У разі виявлення підозрілих осіб, або факту викрадення - негайно телефонуйте "102".

  • Ні за яких обставин не впускайте у помешкання незнайомців. У разі появи таких осіб, повідомте сусідів, родичів та поліцію і не відчиняйте двері, поки хтось із них не прибуде. Ретельно перевіряйте посвідчення особи та приналежність його до того відомства, від імені якого він (вона) представляється.

  • Ні за яких обставин не здійснюйте на дому жодних операцій із грішми. Зазвичай злочинці вводять людей в оману, стверджуючи, що в країні "грошова реформа" і тому негайно потрібно поміняти старі купюри гривень, доларів і євро на нові. Не вірте! ЦЕ ШАХРАЇ!
Також будьте пильними, коли вам запропонують дешеві продуктові товари, або надзвичайно дешевий металевий посуд тощо. Головна мета таких зловмисників - прослідкувати звідки ви берете гроші під час розрахунку за дешевий товар, а потім непомітно викрасти всі статки або забрати їх силою.

Під час подорожування автомобілями, не залишайте в салоні цінних речей, сумок, барсеток і навіть пустих поліетиленових пакетів, на крадіжку яких можуть спокуситися злодії. Особливо будьте пильними на стоянках біля закладів харчування, відпочинку, супермаркетів.

Ні за яких обставин не надавайте інформації про себе та свої банківські картки під час спілкування будь із ким віч-на-віч або телефоном. Один хибний вчинок - і ваші гроші у шахрая.

Це лише декілька корисних порад, які, я сподіваюсь, допоможуть вам уникнути неприємностей і в гарному настрої зустріти прийдешні свята!

Пам`ятайте, що ми завжди готові допомогти! Варто лише набрати "102"

Схожі матеріали:
👁 982
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: магазин, правопорушники, автомобіль, крадіжки, квартира




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ