Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.03.2013

Полтавський скандал із випробуванням ліків на сиротах, подробиці (ВІДЕО)


Справу розслідують обласні та київські прокурори


Полтавський скандал із випробуванням ліків на сиротах, подробиці

Справу розслідують обласні та київські прокурори. Народні депутати вимагають перевірити всі медзаклади країни.

Полтавська обласна дитяча лікарня потрапила в епіцентр скандалу – нардеп Велерій Головко звинуватив медиків у незаконому випробовуванні препаратів на дітях. Депутат запевняє: ліки тестують часто без згоди батьків, ще й без належного страхування.

Інформація спливла після подання Генпрокуратури. Правоохоронці ще в листопаді 2012-го просили віце-прем’єра припинити тестування препаратів. 

У документі вказано, що на дітях випробовували "ДоріпенЕм" – антибіотик широкої дії. У лікарні підтверджують, що давали цей препарат дітям. Але медики запевняють, ліки абсолютно безпечні.

Головний лікар обласної клініки стверджує: антибіотик  використовували законно. Адже на той час випробовувати його вже дозволили. Про такі експерименти повідомляли і батьків дітей. Медик каже, що всі тестування проводили відкрито, а результати досліджень ніхто не збирався приховувати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21-річний хлопець через інтернет продавав наркотики

Законність тестування антибіотика на дітях у Полтаві підтверджують і в Міністерстві охорони здоров'я. Але заступник міністра каже, що остаточні висновки зроблять після проведення спеціальної експертизи.

Чи є кримінал у діях полтавських лікарів взялася зясувати і місцева прокуратура. 

"За заявою одного з народних депутатів України щодо клінічних випробувань на дітях медичного препарату, який не має акредитаційного сертифікату, прокуратура розпочала перевірку. Також прокуратура зобов’язала директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації провести службову перевірку", – йдеться у заяві прокуратури Полтавщини.

Тим часом Генпрокуратуру вже просять перевірити усі медзаклади України, де тестують вакцини та ліки.  Звернення із закликом до правоохоронців підписали 14 народних депутатів.



tvi.ua


Схожі матеріали:
👁 1210
Категорія: Актуально
Теги: діти-сироти, випробування ліків, депутат, Подробиці, ліки, сертифікат, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ