Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.02.2014

Практиканти Познанської академії заробляють удвічі більше, ніж платять за рік навчання


У кухарській справі Таубер вже більше 50 років


Практиканти Познанської академії заробляють удвічі більше, ніж платять за рік навчання

– Україна в мене завжди в пам’яті й крові, – говорить професор, засновник та ректор Познанської академії готельного бізнесу та гастрономії Роман Девід Таубер під час проведення майстер-класу з приготування страв європейської кухні на Полтавщині.

У кухарській справі Таубер вже більше 50 років. Він пройшов шлях від прибиральника та посудомийника в ресторанах – до майстер-шефа та Президента асоціації кухарів в Польщі та лауреата численних міжнародних конкурсів кулінарної майстерності. 20 років тому Роман відкрив власну кулінарну академію в Познані.

– За походженням Роман Девід Таубер наполовину українець, – говорить Олег Горб, офіційний представник Познанської академії готельно-туристичного бізнесу і гастрономії в Україні, проректор із міжнародних зв’язків Полтавської державної аграрної академії. – Його мати – з Коломиї (місто на Івано-Франківщині. – Авт.), батько – австрієць.

Під час війни у 1943 році, після народження, Роман залишився сиротою. Батько за походженням був євреєм, його разом з матір’ю розстріляли. Романа всиновила польська родина. Тільки у 53-му році він дізнався про своє походження. Виріс, зібрав речі й пішов по світу шукати правди. І знайшов, ставши знаним в усій Європі «маестро» кулінарії. А капітал свій заробив, працюючи кухарем в Голівуді. Після повернення до Польщі він відкрив свою школу готельно-туристичного бізнесу та гастрономії.

Студентів та випускників Познанської академії високо цінують в усьому світі. Система навчання в польських вишах дещо відрізняться від української. Рівня бакалавра там можна досягти за три роки, а в Україні – за чотири. А от щоб стати магістром, в Польщі потрібно вчитися ще 2 роки, у нас – рік, максимум півтора.




Уперше у Кременчуці майбутніх кухарів навчав готувати майстер міжнародного рівня,
 шеф-кухар «Євро-2012» Роман Девід Таубер



– Через те, що Девід Таубер сам мав нелегку долю, він створив у своєму навчальному закладі таку систему, яка дозволяє студентам, не дивлячись на статки їхніх батьків, отримати європейську освіту, – продовжує Олег Горб.

Студенти Познанської академії мають можливість проходити стажування у розвинених європейських країнах – Франції, Італії, Греції, Іспанії тощо. Вони самі обирають країну й місце проходження практики.

– Під час такого стажування студенти заробляють удвічі більше, ніж платять за рік навчання в цьому виші. Для прикладу: під час практики студенти заробляють 700-800 євро за місяць. Стажування триває вісім місяців – чотири взимку і чотири влітку. Рік навчання в Познанській академії коштує 2,5 тисячі євро, – розповідає Олег Горб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Харкова до Києва курсують поїзди «Шкода» та «Україна-2»

Після закінчення Познанського вишу студенти отримують диплом державного зразка, який визнається і високо цінується 49 країнами світу, які підписали Болонську угоду.

– Основну увагу ми приділяємо практичним заняттям, – говорить Роман Девід Таубер. – Практика – це найголовніше. Хоч я і професор, проте я йду й готую разом зі своїми студентами. Багато моїх іменитих друзів-професорів цього не робить, і вони глибоко помиляються. Адже професор повинен бути професіоналом, педагогом, колегою й другом. Головне для молодих людей у виборі справи свого життя слухати своє серце і не втрачати часу, бо він безцінний.

Українські студенти будь-якого вишу після отримання диплома бакалавра без іспитів можуть вступати на навчання до магістратури Познанської академії. Набір до цього вишу триває до 1 березня цього року.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1089
Категорія: Актуально
Теги: Кухар, студенти, Полтавщина, Випускники, Голівуд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ