Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.10.2013

Правоохоронці Полтавщини затримали школяра-ґвалтівника з Росії


У вересні одинадцятикласник був етапований до Харківського СІЗО, а наразі переданий компетентним органам Російської Федерації


Правоохоронці Полтавщини затримали школяра-ґвалтівника з Росії

У березні нинішнього року співробітники Лохвицького РВ УМВС України в Полтавській області в порядку ст. 582 (особливості затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення за межами України) КПК України затримали громадянина Російської Федерації – учня 11 класу загально-освітньої школи.

Він розшукувався правоохоронними органами цієї держави для виконання вироку Саратовського обласного суду, який засудив його за вчинення насильницьких дій сексуально характеру до 5 років позбавлення волі.

 «Прокуратура Полтавської області перевірила законність затримання вказаної особи на території України; здійснила екстрадиційну перевірку обставин, що можуть перешкоджати видачі особи; підтримала у суді: клопотання про застосування до затриманого тимчасового та екстрадиційного арешту; клопотання про наявність підстав для подальшого тримання особи під вартою; заяву про затвердження згоди особи на її спрощену видачу», - повідомив старший прокурор прокуратури Полтавської області з міжнародно-правових доручень Андрій Гомля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше кохання стало причиною втечі з дому

 За результатами проведеної прокуратурою області екстрадиційної перевірки Міністерством юстиції України задоволено запит Генеральної прокуратури Російської Федерації про видачу (екстрадицію) школяра для виконання вироку російського суду.

 У вересні одинадцятикласник був етапований до Харківського СІЗО, а наразі переданий компетентним органам Російської Федерації.

Прес-служба прокуратури Полтавської області


Схожі матеріали:
👁 1033
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, ґвалтівник, Росія, правоохоронці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ