Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.06.2014

Православні християни сьогодні святкують День Святої Трійці


У неділю, 8 червня, православні християни святкують День Святої Трійці


Православні християни сьогодні святкують День Святої Трійці

У неділю, 8 червня, православні християни святкують День Святої Трійці на згадку про зішестя Святого Духа на апостолів, яке сталося на 50-й день після Воскресіння Ісуса Христа.

Свято прославляє Бога в трьох його іпостасях – Отця, Сина і Святого Духа, який посланий Богом для освітлення людських душ.

У цей день храми і будинки прикрашають зеленню, яка символізує життя: гілками, травами, квітами. Легенда говорить, що так була прикрашена Сіонська світлиця в день, коли Святий Дух зійшов на апостолів. Вважається, що зелень і весняні квіти відображають оновлення людей силою Святого Духа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 червня – День журналіста

В Україні люди несли до церкви трави з потрійною свічкою в середині букета. Ця свіча повинна була горіти протягом всієї церковної служби. Огарок свічки зберігали і використовували як оберіг. Освячені зелені трави теж могли використовуватися в якості оберегів.

У народній традиції прикраса будинку зеленню має сенс, що трохи відрізняється від церковного. Вважалося, що зелень може заховати, захистити дім від злих духів.



Схожі матеріали:
👁 1125
Категорія: Актуально
Теги: православні християни, свято, Трійця, суспільство, релігія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ