Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.11.2018

Призовники не мають чекати повістки, а йти до військкомату самостійно


За неявку до міського військового комісаріату після отримання повістки передбачена кримінальна відповідальність


Призовники не мають чекати повістки, а йти до військкомату самостійноЗахист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (ст. 65 Конституції та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).

Військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба в армії. Згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову.

Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат. Відповідно з 11 числа (жовтня) дані юнаки являються ухильниками від призову на строкову військову службу і до них будуть застосовані адміністративні заходи у вигляді штрафу.

В подальшому, за неявку до міського військового комісаріату після отримання повістки передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років (стаття 335 Кримінального кодексу України).

Громадяни, які в майбутньому забажають пов’язати своє життя із державною службою або ж службою в силових структурах держави - не пройдуть спеціальну перевірку у військовому комісаріаті, що унеможливить їхнє подальше працевлаштування.

Гребінківський Районний Військовий Комісаріат


Схожі матеріали:
👁 943
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Захист Вітчизни, штраф, військова служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ