Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.05.2017

Рада ЄС схвалила остаточне рішення про надання "безвізу" Україні - П.Порошенко


Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі до країн ЄС


Рада ЄС схвалила остаточне рішення про надання "безвізу" Україні - П.ПорошенкоРада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі до країн ЄС. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Так! Ми це зробили! Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі", - зазначив П.Порошенко.

"Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із своїх головних передвиборчих обіцянок. Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням. Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!" - додав П.Порошенко.

Це стало останнім кроком затвердження "безвізу" для України з боку ЄС перед підписанням відповідного документу.

Підписання очікується вже наступного тижня, повідомив раніше брюссельський журналіст Рікард Йозвяк.
Як повідомляв УНН, тріалог щодо візової лібералізації для України успішно завершився.

Уже 6 квітня Європарламент підтримав надання "безвізу" Україні. Згідно з рішенням, українці, які мають біометричний паспорт, зможуть поїхати до ЄС без візи на 90 днів протягом 180-денного періоду для туризму, відвідування родичів або друзів, або для комерційних цілей, але не для працевлаштування. Звільнення від віз поширюється на всі країни ЄС, за винятком Ірландії і Великої Британії, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Посли ЄС прийняли рішення про надання Україні "безвізу" 26 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 177 років тому вийшло перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка

Ймовірно, рішення вступить в силу в червні, через 20 днів після його опублікування в Офіційному журналі ЄС.
Додамо, раніше Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу". Рада ЄС схвалила механізм призупинення і “безвіз” для Грузії 27 лютого. Рішення про скасування віз для Грузії підписали в Брюсселі 1 березня.

Згідно з рішенням Ради ЄС, ухваленим раніше, візова лібералізація з Україною мала набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.
 

Схожі матеріали:
👁 1157
Категорія: Прес-реліз
Теги: безвіз, Порошенко, ес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ