Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.01.2024

Raytheon розробляє нові інтелектуальні ракети StormBreaker з радаром та інфрачервоним самонаведенням


Радар та інфрачервоне наведення ракети StormBreaker допоможуть спрямовувати боєприпас до цілей, що рухаються в темряві, під час дощу, туману при задим


Інтелектуальна ракета StormBreaker з радаром

Розробники інтелектуальних боєприпасів Raytheon Technologies Corp. (RTX) створюють для ВПС США нові ракети класу «повітря-земля» з радіолокаційним та інфрачервоним наведенням. Радар та інфрачервоне наведення ракети StormBreaker допоможуть спрямовувати боєприпас до цілей, що рухаються в темряві, під час дощу, туману при задимленні або пилу.

Як і GBU-39 SDB I з GPS-наведенням, вже встановлена на ударному винищувачі F-35, 208-фунтова StormBreaker має діаметр від шести до семи дюймів. При такому розмірі вісім боєприпасів StormBreaker можуть поміститися у внутрішніх відсіках для зброї F-35. Ще близько 16 боєприпасів можна розмістити на крилах винищувача F-35.

Інтелектуальний боєприпас для наведення використовує активне радіолокаційне наведення міліметрового діапазону, напівактивне лазерне наведення, інфрачервоне наведення за допомогою інфрачервоної камери, що не охолоджується, інерціальне наведення з GPS-зв'язком і радіоканали передачі даних назад на літак.

Інтелектуальна ракета StormBreaker з радаром

Радар міліметрового діапазону виявляє та відстежує цілі залежно від погоди; інфрачервона візуалізація забезпечує поліпшене розпізнавання цілей, яке напівактивний лазер дозволяє зброї відстежувати лазерний цілеуказатель на літаку чи землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий літак X-plane буде без зовнішніх рухомих частин, що зменшить вагу та покращить продуктивність

Трирежимні ГСН поділяють інформацію про цілевказівку між усіма трьома режимами, щоб вражати нерухомі або рухомі цілі в будь-який час і в будь-яку погоду. Зброя також може пролітати понад 45 миль та вражати мобільні цілі.

Інтелектуальна ракета StormBreaker з радаром

StormBreaker може запускати літаки F-35, а також палубні винищувачі-бомбардувальники F/A-18E/F Super Hornet ВМФ. Він також офіційно схвалений до експлуатації на реактивному винищувачі-бомбардувальнику ВПС F-15E.

Схожі матеріали:
👁 301
Категорія: Технології
Теги: Інтелектуальна ракета StormBreaker , Боєприпас, крилата ракета, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ