Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.10.2023

Модульний баражувальний боєприпас Vila 1 розвиває крейсерську швидкість 1000 км/год, має боєголовку вагою 75 кг.


Боєголовка оснащена підривною системою vAF-M17/vFI-17 компанії Vlatacom, метою якої є підвищення точності ураження цілі.


Модульний баражувальний боєприпас Vila 1

Vlatacom представив свою модульну систему боєприпасів, що барражують, Vila 1 (Vlatacom Integrated Baritering Ammunition). Розроблена для забезпечення адаптивності та універсальності у різних військових операціях, її модульна архітектура дозволяє інтегрувати різні системи наведення та конфігурації боєголовок, адаптовані до конкретних категорій цілей.

Боєголовка оснащена підривною системою vAF-M17/vFI-17 компанії Vlatacom, метою якої є підвищення точності ураження цілі.

Для наведення Vila 1 використовує комбінацію технологій. Ракета слідує за заздалегідь запрограмованою траєкторією польоту до цільового району, використовуючи технології GNSS та INS для точного позиціонування. Радіолокаційний висотомір додатково сприяє наведенню ракети.

У районі мети він використовує оптико-електронну систему та двосторонній радіоканал передачі даних для точного наведення, доповнений штучним інтелектом для автономного розпізнавання цілей, що розширює можливості наведення.

Бораж, що барражує, Vila 1 запускається з труби, вбудованої в транспортний засіб, оснащений конфігурацією 8x8, щоб забезпечити адаптивність на різних ділянках місцевості. Ця пускова труба також може бути інтегрована у військові кораблі, забезпечуючи гнучкість розгортання.

Ракета оснащена твердопаливним прискорювальним двигуном для початкового запуску і спирається на турбовентиляторний/турбореактивний двигун для руху на крейсерському етапі. Як випливає з назви, ракета має здатність баражувати, що дозволяє їй залишатися в районі мети протягом тривалих періодів часу.

Бораж, що барражує, Vila 1 має довжину 5,5 м (без урахування прискорювача), розмах крил 2,7 м, робочу висоту від 50 м до більше 7000 м, крейсерську швидкість 1000 км/год і боєголовку масою 75 кг, доступні в різних типах. Рух здійснюється за допомогою турбовентиляторного/турбореактивного двигуна, при цьому запуск ініціюється розгінним двигуном із пускової труби.

Модульний баражувальний боєприпас Vila 1
 

Модульні боєприпаси, що барражують, такі як Vila 1, забезпечують тактичну гнучкість, оскільки ці боєприпаси можуть бути оснащені рядом корисних навантажень і датчиків, що дозволяє їм виконувати кілька функцій, включаючи спостереження, радіоелектронну боротьбу і завдання прямого нападу. Деякі сучасні боражі, що барражують, розраховані на багаторазове використання, повертаючись в район запуску, якщо вони не вражають мету, тим самим економлячи ресурси в затяжних конфліктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотний робот Ironclad від українських розробників почав виконувати бойові завдання на фронті

Оперативна ефективність значно підвищується за рахунок збільшеного часу барражування боєприпасів, таких як Vila 1, надаючи операторам додатковий час для ідентифікації та підтвердження цілей порівняно з традиційними ракетами. Зі збільшенням автономії, що досягається за допомогою штучного інтелекту та машинного навчання, нові системи можуть незалежно шукати, ідентифікувати та вражати цілі, знижуючи ризик помилки оператора.

Схожі матеріали:
👁 407
Категорія: Технології
Теги: Боєприпас, зброя, крилата ракета, високоточний боєприпас, що барражує




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ