Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.09.2013

Росія поширює панічні чутки для девальвації гривні - Каха Шенгелія


Як вважає Шенгелія, Росія має два варіанти - або втратити Україну, або здобути


Росія поширює панічні чутки для девальвації гривні - Каха Шенгелія

Росії вигідне поширення безпідставних панічних чуток на українському ринку та послаблення гривні для подальшого контролю над  ситуацією . Водночас дії РФ не матимуть успіху. Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив грузинський економіст, президент Кавказького університету  Каха Шенгелія .

Експерт заявив, що мав змогу порівняти аналітичні дані про стан українських фінансів від європейських та грузинських фахівців із песимістичними прогнозами російських експертів із «Сбєрбанку», та вважає, що російські  заяви цілком безпідставні і політично вмотивовані.

«Я проглянув економічний аналіз за останні декілька місяців та навіть рік, і я можу сказати, що він не має нічого спільного із прогнозами Сбєрбанку. Тож негативні прогнози стосовно українського ринку є абсолютно політично мотивованими. Росіяни прагнуть участі України в Митному союзі та девальвації української валюти настільки швидко, наскільки це є можливим», - сказав Шенгелія.

«Я говорю так тому, що знайомився з економічними прогнозами європейських та грузинських банків. Грузинські банки мають капітал в Україні та Білорусі, тому кожного місяця складають статистику та аналіз того, що відбувається на українському фінансовому ринку… Коли я порівняв їх із російським аналізом, побачив велику відмінність. Тому я думаю, що тут присутній політичний мотив», - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання гривневих депозитів сприяє розвитку української економіки - Міхаель Ламла

Як вважає Шенгелія, Росія має два варіанти - або втратити Україну, або здобути.

«Це дуже очевидно. Росія зараз має два варіанти: вона втратить Україну чи здобуде її, і не лише у плані газу, транспорту чи митниць, але також у плані валюти. Вони хочуть створити паніку на національних ринках, щоб гривня впала, а вони змогли прийти і отримати контроль над ситуацією. Я не думаю, що подібне трапиться», - підсумував економіст.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1044
Категорія: Актуально
Теги: Сбєрбанк, україна, гривня, БТБ, Росія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ