Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.07.2021

Розкрито секрет вродженого імунітету


Вроджений імунітет залежить від двох молекул, що виробляються всередині організму


Вчені Південно-західного медичного центру Техаського університету, вчені з Німеччини та Ізраїлю розгадали таємницю вродженого імунітету.

У вчених з'явилася можливість створення методів лікування аутоімунних захворювань. Доповідь опублікував Proceedings of the National Academy of Sciences.

лабораторія
 

Вроджений імунітет залежить від двох молекул, що виробляються всередині організму. Це мембранний білок TLR4 і білок MD-2. Ученим ще належить з'ясувати механізм їх дії.

Дослідники встановили, що у ссавців вроджений імунітет залежить від ефективності роботи білкового комплексу TLR4 / MD-2.

Разом з цим були виявлені сполуки, що активують цей комплекс, - сульфатиди (природні мембранниех гліколіпіди). Але поки все результати були отримані при проведенні дослідження за участю лабораторних гризунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені закликають готуватися до нових температурних рекордів на Землі в найближче 10-ліття

У планах біологів продовжити дослідження. На новому етапі експерти розраховують встановити, чи існує різниця в тому, як активуються рецептори у тварин і людей.

Крім того, планується з'ясувати, чи може хімічний склад сульфатідов вплинути на взаємодії з рецепторним комплексом.

В такому випадку вийде активувати або придушити імунну відповідь в залежності від необхідності.

Схожі матеріали:
👁 435
Категорія: Технології
Теги: лікування, відкриття, імунітет, Експеримент, наука




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ