Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2013

Розміри мінімальної заробітної плати та податкової соціальної пільги у 2013 році


Працедавець зобов’язаний своїм працівникам своєчасно виплачувати заробітну плату у розмірі не нижче законодавчо встановленого розміру ...


Розміри мінімальної заробітної плати та податкової соціальної пільги у 2013 році

Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік» мінімальну заробітну плату встановлено у місячному розмірі: з 1 січня - 1147грн., з 1 грудня - 1218 грн.; у погодинному розмірі: з 1 січня - 6,88 грн., з 1 грудня - 7,3 грн.

 Мінімальна зарплата - це гарантований мінімум за виконану працівником місячну норму праці, чи обсяг робіт. Працедавець зобов’язаний своїм працівникам своєчасно виплачувати заробітну плату у розмірі не нижче законодавчо встановленого  розміру мінімальної заробітної плати.

 Податкова соціальної пільга відповідно до Податкового кодексу України застосовується до доходу у вигляді заробітної плати, якщо її розмір не перевищує суми, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного року (1147 грн. на 1 січня 2013 року), помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 гривень.

Тому у поточному році податкова соцпільга надається при умові неперевищення заробітної плати суми 1610 грн. У разі перевищення зазначеного розміру пільга не надається.

 Сума авансових внесків єдиного податку підвищилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: До уваги користувачів РРО

 Звертаємо увагу платників єдиного податку І та ІІ груп.  Оскільки ставки єдиного податку  встановлені  у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня  поточного року, а розмір мінімальної заробітної плати у 2013 році збільшено  і становить 1147 грн., відповідно суми сплати єдиного податку теж збільшаться, на що слід звернути увагу при сплаті авансових внесків єдиного податку.
  
Лубенська ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1359
Категорія: Актуально
Теги: пільги, ОДПІ, заробітна плата, податкова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ