Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.09.2021

Розумне скло знизять споживання енергії до 70%


Спеціальне термохромне та електрохромне скло знижує споживання енергії до 70%


Спеціальне термохромне та електрохромне скло знижує споживання енергії до 70%, заявляють розробники німецького інституту Fraunhofer Institutes FEP в Дрездені і ISC в Вюрцбурзі разом зі шведською фірмою ChromoGenics.

Розумне скло знизять споживання енергії до 70%
 

Скляне покриття створюється способом прокатки величезних рулонів. Сама скляна підкладка дуже тонка і її зіставляє електрохромна і термохромна плівки, які мають товщину всього 100 мкм, що дозволяє розробити стійке до сонячного світла скло.

Пробна версія вікон використовується в лікарні Афін, що в Греції і в офісній будівлі міста Упсала, Швеція як частина проекту Switch2Save.
 
«Ми отримали грант в розмірі понад 5 мільйонів євро, наша велика перспектива і мета - знизити споживання енергії в Афінах приблизно на 70%, і не тільки Афінах, а й у всій Європі» - поділився Джон Фальтайх, який очолює проект.

Розумне скло знизять споживання енергії до 70%
 

Головна перевага скла в його автоматичній реакції на перепади температури, що мінімізує використання кондиціонера і енергії в цілому. Механізм роботи таких вікон полягає в їх негайній реакції, тобто коли влітку спекотно, скляні фасади офісів дуже швидко нагріваються, а вікна в свою чергу негайно реагують і блокують сонячне світло. Чим більше світить сонце, тим темніше скло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасне будівництво на межі загальної ери 3D-друку

У проекті вікон є дві технології: скло з термохромним шаром і скло з електрохромним або допускається їх комбінація. Розробники акцентують, що краще використовувати відразу два типи шарів, тому що електрохромний шар - більш комп'ютеризований і використовує в своїй основі датчики, а другий - термохромний, який працює без необхідності в струмі.

Розумне скло знизять споживання енергії до 70%

Чи екологіче використання таких вікон? Так, адже на одну будівлю припадає 30% викидів CO2 і 35% споживання енергії, а використання вікон гарантує виключення використання жалюзі, що в свою чергу вирішує екологічну і економічну проблему.

Схожі матеріали:
👁 346
Категорія:
Теги: стеклоумное вікно, розумне скло, сонячна енергіяенергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ