Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.06.2019

СБУ затримала фактичного власника «Полтавабудцентру» за фінансування повалення конституційного ладу України


Араіка Амірханяна затримали у приміщенні Антимонопольного комітету за підозрою у сплаті податків


Араіка Амірханяна затримали у приміщенні Антимонопольного комітету за підозрою у сплаті податків на території анексованого Криму та протиправному блокуванні тендерів з ремонту доріг

19 червня, у холі Антимонопольного комітету працівники СБУ затримали фактичного власника ПП «Полтавабудцентр» Араіка Амірханяна. Сама компанія записана на полтавця Славіка Асланяна.

Затримання відбулось у день, коли Тимчасова адміністративна колегія АМКУ наклала 15,6 млн грн штрафу на ПП «Полтавабудцентр» та ТОВ «БК «Дорлідер» за спотворення результатів 17 тендерів Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради. Про це повідомив сайт «Наші гроші».


СБУ затримала фактичного власника «Полтавабудцентру»
 

Простіше кажучи, дві компанії розігрували між собою тендери, при цьому завжди перемагала компанія «БК «Дорлідер». Як повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, кожна з компаній отримала по 7,8 млн грн штрафу.

Як встановило слідство, перебуваючи у змові зі службовими особами АМКУ, Араік Амірханян здійснив протиправне блокування понад двохсот публічних закупівель з ремонту та будівництва автомобільних доріг загальною вартістю понад двадцять мільярдів гривень. Роботи проводились за замовленням Державного агентства автомобільних доріг України і регіональних Служб автомобільних доріг, в т.ч. Полтавської області. У такий спосіб було фактично блоковано державну програму із модернізації об’єктів критичної інфраструктури у транспортній галузі.

Однак причина затримання Араіка Амірханяна — не тільки в розігруванні тендерів між спорідненими фірмами. Як стало відомо «Полтавщині» із достовірних джерел, слідство встановило, що з травня по червень 2015 року фактичний власник ПП «Полтавабудцентр», ТОВ «СПМК-17» та ТОВ «БК «Дорлідер» Амірханян на території анексованого Криму сплатив податків на суму 4 млн руб. (еквівалент 1,5 млн грн) в бюджет Російської Федерації. Податки та інші платежі сплатили підприємства, незаконно зареєстровані на території окупованої АР Крим.
 


Амірханян також підозрюється в організації механізму незаконного переправлення групи осіб через держаний кордон України до РФ через територію тимчасово окупованої АР Крим та у протиправному заволодінні майном українських підприємств на загальну суму майже двадцять мільйонів.

12 червня 2019 року йому повідомили про підозру у порушенні ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ст. 190 (Шахрайство) КК України.

15 червня Шевченківський райсуд Києва виніс ухвалу на затримання Араіка Амірханяна.

19 червня відбулося затримання, а сьогодні, 20 червня, Шевченківський райсуд Києва обирає міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 5 травня у Полтаві згоріла дорожня техніка, яку орендувало ПП «Полтавабудцентр». Керівництво заявило, що підпал — це помста за відмову сплачувати «відкати».

Підпал техніки збігся у часі з блокуванням АМКУ тендера на поточний ремонт доріг Полтави за скаргою «Полтавабудцентру». Це рішення призвело до того, що міська влада наразі не проводить великі поточні ремонти доріг, а обмежується «ямковими», де розбиває об’єми на допорогову суми в 200 тис. грн, щоб не оголошувати конкурс.

«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 596
Категорія: Актуально
Теги: затримка, полтава, СБУ, Полтавабудцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ