Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.11.2016

Щороку на Полтавщині буде з'являтися 350 гектарів нових лісів


На сьогодні Полтавщина — регіон, де кількість лісів на відміну від інших регіонів не зменшується


Щороку на Полтавщині буде з'являтися 350 гектарів нових лісівУ Головному управлінні Держгеокадастру у Полтавській області пройшла спільна робоча нарада, за участі фахівців обласної земельної служби та лісового господарства області.

Її мета — координація виконання програми по залісненню області.

Нарада пройшла під головуванням керівника Головного управління Вадима Чувпило. У ній взяли участь керівники структурних підрозділів ГУ Держгеокадастру області, спеціалісти Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з начальником Юрієм Тараненко та очільники державних лісгоспів області.

Мова йшла про створення нових лісів, збільшення лісистості шляхом освоєння малопродуктивних та деградованих територій, адже це інвестиція в майбутнє.

На сьогодні Полтавщина — регіон, де кількість лісів на відміну від інших регіонів не зменшується: за останні 15 років лісистість збільшилася на 0,7%. За цим показником ховається збільшення площ лісів у регіоні на 13,7 тис. га.

Область навіть збирається ділитися досвідом заліснення непродуктивних територій з іншими регіонами.
У квітні цього року Полтавська облрада затвердила програму комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини на період 2016 – 2025 року». Під час розробки цієї програми обласний Держгеокадастр орієнтовно визначив 2,5 тис. га деградованих та малопродуктивних земель запасу, які можна надати в постійне користування лісгоспів для лісорозведення. Тобто щороку у рамках програми створюватимуться нові ліси на площі 350 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова райдержадміністрації провів щотижневу нараду

Під час реалізації програми виникли певні труднощі. По факту вона виконується, але юридичне оформлення необхідних документів затягується. Щоб заліснення провели на законних підставах, на кожен окремий клаптик землі потрібно отримати відповідний дозвіл, виготовити землевпорядну документацію, погодити та затвердити її в установленому порядку. Ця процедура є тривалою у часі. Тому «земельники» та «лісники» намагалися знайти шляхи прискорення процесу.

Крім того, реєстр земельних ділянок, які потребують заліснення, —орієнтовний і визначений без виготовлення відповідної землевпорядної документації. При винесенні цих ділянок на місцевість виникають труднощі, які без співпраці двох відомств не вирішити.

За результатами зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю щодо взаємодії з питань оформлення документації на земельні ділянки під заліснення, повідомили у прес-службі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Схожі матеріали:
👁 898
Категорія: Актуально
Теги: ліс, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ