Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2022

Шукаємо патронатних вихователів!


Строк перебування дитини у сімʼї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців


З метою забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних, запроваджується послуга патронату над дитиною

Шукаємо патронатних вихователів!

Патронат над дитиною згідно із статтею 252 Сімейного кодексу України це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:
  • повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сімʼї патронатного вихователя;

  • належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.
Протягом десяти календарних днів призначаються і виплачуються соціальна допомога та грошове забезпечення на період з дня влаштування дитини у сім’ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім’ї включно та поновлюються у разі влаштування наступної дитини до сім’ї патронатного вихователя.

Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю — 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

До сімʼї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток.

Строк перебування дитини у сімʼї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців і встановлюється органом опіки та піклування за результатами розгляду питання на засіданні комісії та з урахуванням результатів оцінки рівня безпеки або оцінки потреб сім’ї/особи.

Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 р. № 893.

Пошук кандидатів у патронатні вихователі та первинний відбір забезпечує служба у справах дітей у співпраці з центром соціальних служб Гребінківської міської ради, а також філією центру зайнятості.

За додатковою інформацією щодо запровадження послуги патронату над дитиною звертайтеся за адресою м. Гребінка, провулок Олексія Припутня, 1, адмінбудинок, ІІІ поверх та по телефону (050) 539 8618.

Схожі матеріали:
👁 558
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: патронатні вихователі, соціальна допомога, патронат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ