Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2016

Відбулося засідання координаційної ради у справах дітей Гребінківської райдержадміністрації


В державі вводиться інститут патронату


Відбулося засідання координаційної ради у справах дітей Гребінківської райдержадміністрації23 березня 2016 року відбулося засідання Координаційної ради  у справах дітей  Гребінківської райдержадміністрації.

На засіданні ради розглянуто питання "Про заходи щодо попередження дитячої бездоглядності, безпритульності та розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", а також  скоординовано роботу по даному питанню на 2016 рік.

Начальник служби у справах дітей - В. Жолобецька доповіла про виконання у 2015 році  заходів спрямованих на подолання дитячої бездоглядності, безпритульності та розвитку сімейних форм виховання дітей в районі. Наголосила, що в державі вводиться інститут патронату, а саме планується проведення експерименту із здійснення патронату над дитиною.

Патронатні вихователі будуть введеними як альтернатива дитячим притулкам та центрам соціально-психологічної реабілітації дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан правопорядку за добу з 24 березня по 25 березня 2016 року

Наприкінці засідання начальник служби у справах дітей зазначила: "Наше суспільство переживає надскладні часи. По- перше, нестабільна соціально-економічна ситуація, по-друге, асоціальний спосіб життя батьків, різні види залежності, злочинні діяння батьків, різноманітні форми насильства, спрямовані на дітей, нездорова емоційна атмосфера в сім’ї, конфліктність її членів - усі ці причини безпосередньо впливають на українську сім’ю і, як наслідок, спричиняють значну кількість негативних явищ, з яких найшвидше поширюється явище біологічного і соціального сирітства.
 

 

Саме в сім’ї формуються світогляд, морально-естетичні ідеали і смаки, норми поведінки, трудові навички, ціннісні орієнтири дитини, тобто всі ті якості, які згодом становитимуть її сутність як особистості, так і патріотом своєї держави".


 

За результатами засідання голова райдержадміністрації В.Роспопов дав завдання структурним підрозділам райдержадміністрації, які здійснюють державну політику у сфері охорони дитинства, щодо проведення  широкої інформаційної кампанію по впровадження в майбутньому механізму функціонування патронатних сімей на території району та пошуку кандидаті в патронатні вихователі.

 


Схожі матеріали:
👁 1142
Категорія: Актуально
Теги: засідання, діти, патронат, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ