Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2014

Соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС


У 2014 році на виконання програм соціального захисту громадян передбачено 40,9 млн. грн.


Соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На даний час на території області проживає 23443 осіб, які мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, а саме:

- учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС -11681 осіб;

- постраждалих від Чорнобильської катастрофи - 6461 осіб;

- постраждалих дітей - 4321 осіб;

- дружина (чоловік) осіб, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи - 980 осіб.

У 2014 році на виконання програм соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок
Чорнобильської катастрофи, передбачено 40,9 млн. грн., заборгованість відсутня.

За рахунок коштів обласного бюджету в рамках "Обласної комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013-2020 рік" громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, у поточному році будуть надаватися додаткові соціальні гарантії, а саме:

- виділено 200,0 тис. грн. на санаторно-курортне лікування в санаторіях місцевої оздоровчої бази учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

- виділено 415,0 тис. грн. та виплачено одноразову допомогу дружині (чоловіку) померлого громадянина, смерть якого пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, в розмірі 400, грн. на особу;

- виділено 200,0 тис. грн. на пільгове медичне забезпечення, за рахунок якого здійснюється безкоштовний відпуск ліків по безоплатним рецептам на амбулаторне лікування та безоплатне зубопротезування постраждалих громадян, загалом на медичне забезпечення виділено 1378,0 тис. грн.

При облдержадміністрації діє обласна комісія з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986 -1990 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі медики знову стануть військовозобов’язаними

За період роботи комісії видано 49 довідок про розмір заробітної плати працівників за роботу в зоні відчуження. Відповідно до виданих довідок, Пенсійним фондом проведено перерахунок пенсій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, що дало змогу збільшити розмір пенсії від 100 грн. до 4200 грн.



Схожі матеріали:
👁 1057
Категорія: Актуально
Теги: ЧАЕС, пенсійний фонд, Соціальний захист




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ