Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.09.2013

Сьогодні 30 вересня — Всеукраїнський день бібліотек


Сьогодні привітаємо працівників бібліотек


Сьогодні 30 вересня — Всеукраїнський день бібліотек

Враховуючи значний внесок бібліотек в культурний і духовний розвиток нації, щорічно 30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек.

Так, як повідомила Наталія Кугно, провідний спеціаліст-економіст Головного управління статистики у Полтавській області, на початок 2013 року в області працювало 809 бібліотек, серед яких 44 — бібліотеки для дітей та юнацтва, 689 — сільські бібліотеки. Бібліотечні фонди налічують близько 12 млн. примірників документів як на паперових, так і на електронних носіях інформації, з них близько 60% — фонди сільських бібліотек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УЗ обіцяють, що подорожчання квитків з 1 жовтня ніхто не відчує

Для навчання, розвитку та збагачення свого внутрішнього світу щороку бібліотеки області відвідують близько 600 тис. читачів, з них кожний третій читач — дитина віком до 18 років, кожний другий — сільський житель.

Помічниками та порадниками читачів, організаторами літературних вечорів, зустрічей з цікавими людьми, презентацій книг є близько 1,5 тис. бібліотечних працівників.

«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1001
Категорія: Актуально
Теги: бібіліотека, свято, Полтавщина, Всеукраїнський день бібліотек




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ