Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.06.2022

Стартап MTRL розробив велосипед, який на 90% складається з переробленого пластикового сміття


Велосипед з однією передачею спроектований так, щоб мати «надзвичайно довгий термін служби і його можна було б передавати з покоління в покоління»


велосипед, який на 90% складається з переробленого пластикового сміття

Німецький фахівець із пластику igus та голландський велосипедний стартап MTRL об'єдналися для створення велосипеда, виготовленого з переробленого пластикового сміття, включаючи раму, вилку, колеса та шестірні.

Компанія igus працює з пластиком вже понад півстоліття, її трибологічно оптимізовані пластмасові з'єднання знаходять застосування в автомобілебудуванні, сільськогосподарському машинобудуванні та робототехніці. У 1990 році його технологія самозмащувальних пластиків вперше була використана в гірському велосипеді з повною підвіскою.

Протягом багатьох років ми бачили низку спроб створити велосипеди із пластику, хоча здебільшого це були дизайнерські дослідження, поодинокі збірки чи виставкові проекти. І навіть у цьому випадку непластикові компоненти часто дуже виділяються.

У Френка Блейза, генерального директора igus, вперше виникла ідея створити стійкий до корозії цільнопластиковий велосипед під час відпустки у Флориді, після того, як він виявив, що орендовані велосипеди часто недовговічні через вплив піску, вітру та солоної води.

У 2019 році були інвестиції та партнерство зі стартапом з оренди велосипедів MTRL (раніше Dutchfiets), і почався довгий шлях розвитку. Кінцева мета полягає в тому, щоб зробити велосипед, зроблений на 100 відсотків із пластикових відходів.

велосипед, який на 90% складається з переробленого пластикового сміття
 

В даний час 90 відсотків igus:bike виготовлено з пластику, включаючи масивну формовану раму, передачі, муфту вільного ходу, підшипники, педалі та колісні диски, навіть ободні пластикові гальма. Підраховано, що на кожне збирання йде близько 16 кг пластикових відходів.

Всі пластикові компоненти «мають вбудовані тверді мастильні матеріали та забезпечують роботу всуху з низьким коефіцієнтом тертя», потужність водія передається від кривошипу на заднє колесо за допомогою ременя Gates Carbon Drive, а обода взуті у шини Continental.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Stratolaunch представив новий випробувальний літак для гіперзвукових польотів зі швидкістю понад 5 мах

Велосипед з однією передачею спроектований так, щоб мати «надзвичайно довгий термін служби і його можна було б передавати з покоління в покоління». Обіцяно низькі експлуатаційні витрати завдяки відсутності вологого мастила, що притягує пісок, та легкому очищенню зі шланга.


велосипед, який на 90% складається з переробленого пластикового сміття
 

Очікується, що перший серійний міський велосипед, натхненний прототипом igus:bike, надійде у продаж у 2023 році і коштуватиме близько 1500 доларів США. Також буде доступний більш дешевий варіант із первинного пластику. Також плануються моделі з кількома передачами та електровелосипед.

Схожі матеріали:
👁 527
Категорія: Технології
Теги: велосипед, пластикове сміття, Електровелосипед, пластикові відходи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ