Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2022

Чи зможуть вантажні велосипеди замінити автомобіль?


На велосипеді є місце для всього від покупок до дитячого крісла


вантажні велосипеди

Наші міста стають більш завантаженими, аніж будь-коли, і зі збільшенням кількості людей на дорогах з'являється більше транспортних засобів, підвищується рівень забруднення та пробок.

Але відмовитися від машини назавжди – тяжке рішення. Особливо, якщо у вас є діти, яких потрібно відвести до школи, бізнесу чи навіть просто покупки, які можна взяти додому із супермаркету. Проте вантажний велосипед може бути відповіддю.

Якщо ви не знайомі з цими транспортними засобами, це велосипеди, призначені не тільки для водія. Існують варіанти, призначені для перевезення дітей, покупок, рослин та навіть для підприємств, що здійснюють доставку. Ці велосипеди для доставки можуть доставляти посилки в пункти призначення в центрі міста на 60% швидше, ніж фургони, при цьому викиди вуглекислого газу становлять лише одну десяту частину.


вантажні велосипеди
 

Йдеться про те, що 100 000 вантажних велосипедів, представлених у Європі в період з 2018 по 2020 рік, щомісяця заощаджуватимуть таку ж кількість CO2, яка викидатиметься 24 000 людей, що летять з Лондона до Нью-Йорка.

За останніми оцінками, більше половини всіх вантажних перевезень у містах можна було б здійснити на вантажному велосипеді. Оскільки кількість доставок додому стрімко зростає, це може стати рішенням, що дозволяє звести до мінімуму затори та забруднення у столичних центрах. Підприємства не єдині, хто дивиться на цей транспорт як спосіб скоротити викиди вуглецю. Короткі особисті поїздки за покупками, забрати дітей зі школи та поїхати у справах також можна легко здійснити, не ускладнюючи проблеми з дорожнім рухом.


вантажні велосипеди
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск відкрив нову берлінську "Гігафабрику" Tesla, прагнучи зайняти перше місце на європейському ринку електромобілів

На велосипеді є місце для всього від покупок до дитячого крісла. Хоча вони явно не підходять для всіх ситуацій, вони можуть надати альтернативу другого сімейного автомобіля для цих місцевих подорожей. Але багато хто з нас їздить тільки заради задоволення, а не корисності. Мабуть, ключем до того, щоб змусити нас користуватися велосипедами, є найкраща інфраструктура. Велосипедні доріжки, нові маршрути та фітнес-кампанії призвели до збільшення продажів велосипедів.

вантажні велосипеди
 

Найбільше використання велосипеда відбувається у тих районах, де немає гарного громадського транспорту. Але в міру того, як життя починає повертатися до того, що було раніше, ми зараз перебуваємо на роздоріжжі. "Існує нова стратегія щодо електромобілів, ви знаєте, всі нові автомобілі до 2030 року повинні бути електричними", - говорить Кідгер. "Це здорово, тому що це знижує викиди CO2, але не вирішує найбільшу проблему в сучасних містах - пробки".

Схожі матеріали:
👁 925
Категорія: Технології
Теги: екологія вантажний електровелосипед, велосипед, Електровелосипед, чисте повітря




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ