Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2017

Тарас Кутовий: При купівлі української техніки повертатимуть 15% її вартості


Механізм почне діяти вже цього року


Тарас Кутовий: При купівлі української техніки повертатимуть 15% її вартості Уряд підтримав ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства щодо компенсації вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання у розмірі 15%. Механізм почне діяти вже цього року.

«Запропонована підтримка у 15% буде діяти в 2017 році для підприємств, які мають рівень локалізації 35%. У 2018 році — 45%, у 2019 — 55%, у 2020 — 60%. Тобто завдяки цим рішенням, ми прагнемо підтримувати саме українське виробництво техніки», — повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, є прагнення досягнути того, щоб уже протягом трьох років частка вітчизняної техніки в сільськогосподарському секторі складала 60%. На необхідності підтримки українських виробників техніки наголосив і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Ми хочемо, щоб техніка вироблялася максимально з українських компонентів. Це дасть можливість нам створити тисячі робочих місць у секторі й суміжних секторах», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємося до відключення світла: в Полтавській ОДА повідомили, як Полтавщина переживе НС в енергетиці

Тарас Кутовий зі свого боку нагадав, що відповідно до розподілу бюджету на 2017 рік для агропромислового комплексу, на підтримку машинобудування буде виділено 550 млн грн., тобто 10% від загального обсягу коштів, закладених на підтримку агросектора. Наступного року цю суму буде подвоєно.

«У 2019 році підтримка машинобудування складатиме вже 20%. Тобто ми зможемо вийти на рівень більше ніж на 1 млрд для сільгоспвиробників. Я думаю, що це повинно дати дуже позитивний ефект для виробництва та розвитку сектора в цілому», - зазначив очільник Міністерства.

Схожі матеріали:
👁 986
Категорія: Актуально
Теги: техніка, новини Гребінки, Машинобудування, Тарас Кутовий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ