Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.04.2024

Український комплекс радіоелектронної розвідки MS Azimuth «квіточка» знайде всі дрони супротивника навіть у тилу


У компанії повідомили, що протестували ці комплекси поблизу лінії фронту.


Український комплекс радіоелектронної розвідки MS Azimuth «квіточка»

Українська компанія Kvertus презентувала комплекс радіоелектронної розвідки MS Azimuth. Засіб РЕР здатне знайти всі дрони на всіх частотах навіть у ближньому тилу супротивника. Через пасивний спосіб роботи він непомітний для ворожих радарів.

У компанії повідомили, що протестували ці комплекси поблизу лінії фронту. Система спромоглася впевнено пеленгувати всі дрони на боці російських оккупантів на 20 км. Завдяки потужності комплексу під час випробувань їх учасники спостерігали ППРЧ (псевдовипадкове перевлаштування робочої частоти) ворожих дронів без затримок у реальному часі.

«День видався сонячним, тому в повітрі постійно щось літало. Іноді було до 7 бортів одночасно. Згідно з виявленими сигналами ми спостерігали за такими БПЛА, як Zala, Supercam, Orlan та ETC. … За результатами роботи було виявлено ворожу РЛС, а за годину на тій стороні пролунало кілька вибухів і піднявся чорний стовп диму», - розповіли в компанії про результати тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські студенти створили вітчизняний бронеавтомобіль із «нуля»
 
«Ми бачимо на цьому засобі все, що в повітрі на цих частотах, а також бачитимемо все на землі, включаючи пульти, що керують цими дронами. Це дозволить нашим бійцям вміло потрапляти не тільки в дрони, що літають, а й у тих, хто їх запускає. Частоту 5800 МГц ми побачимо на 15 км, 2400 МГц – на відстані 21,5 км, все, що нижче за 1500 МГц – 30 км. Тобто будь-який комерційний дрон або Mavic — будь-що, що випромінює, ми бачитимемо на відстані від 15 до 30 км», - зазначає представник компанії.

Український комплекс радіоелектронної розвідки MS Azimuth «квіточка»
 

Система має автоматизоване робоче місце оператора, автоматично виявляє цілі та напівавтоматично виявляє несправності (до рівня модуля). Його потрібно лише добре замаскувати та захистити за місцем розташування.

Характеристики Kvertus MS Azimuth:
  • діапазон пеленгування – 30-6000 МГц;
  • миттєва ширина смуги – 200 МГц;
  • швидкість сканування – 549 ГГц/сек;
  • похибка пеленгування - до 5 ° (ВКВ);
  • час розгортання – 15-18 хвилин;
  • мережа – Ethernet;
  • живлення – акумулятор 12 В;
маса – 25 кг.

 


Схожі матеріали:
👁 173
Категорія: Технології
Теги: комплекс радіоелектронної боротьби, комплекс радіоелектронної розвідки, Kvertus




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ