Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.05.2015

В Україні вводять в обіг нові кольорові монети


Національний банк України увів у обіг пам’ятні монети "70 років Перемоги


В Україні вводять в обіг нові кольорові монетиНаціональний банк України увів у обіг пам’ятні монети "70 років Перемоги. 1945 – 2015" номіналом 5 гривень та 1 гривня, повідомили в НБУ.

Монети номіналом 5 гривень введені в обіг з 5 травня тиражем 35 тис. штук, а номіналом 1 гривня і тиражем 7 млн. штук – із 7 травня.

"Монета увічнює подвиг українського народу, його значний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні", – наголошується в повідомленні Нацбанку.

Регулятор уточнює, що пам'ятна монета номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу. На її аверсі стилізовану композицію, що символізує життя: древо роду, на тлі якого в гнізді з гілкою калини сидить голуб, а на реверсі – композиція з солдатською каскою і квітами маку (використаний тамподрук). Вартість монети, згідно з повідомленням, 29 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учениця 10 класу Гребінківської ЗОШ №1 принесла нову престижну перемогу до скарбниці рідної школи

Обігова пам'ятна монета номіналом 1 гривня виготовлена з алюмінієвої бронзи. На її аверсі вгорі зображений традиційний для ювілейних монет Нацбанку давньоруський орнамент (як на випущеної тиражем 5 млн штук пам'ятній монеті до Євро-2012), а на реверсі, як і на монеті номіналом 5 гривень, стилізована композиція з солдатської каски і маків.

Схожі матеріали:
👁 1351
Категорія: Прес-реліз
Теги: НБУ, пам’ятні монети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ