Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.11.2021

Вибір інтерактивних панелей для школи


Інтерактивну панель можна закріпити на стіні, а можна встановити на мобільну раму для можливості її переміщення у разі потреби.


У сучасному освітньому процесі все частіше використовуються інтерактивні дошки та інтерактивні панелі, які замінюють звичайні шкільні дошки з крейдою.

Інтерактивна дошка - це комплект обладнання, що складається з:
  • сенсорного екрана з датчиками, розташованими по периметру та відстежують переміщення пальців або спеціального пера введення по поверхні екрана;

  • комп'ютера з програмним забезпеченням, що обробляє дані, що надходять від датчиків сенсорного екрану спільно з використовуваним навчальним або іншим програмним забезпеченням;

  • проектора - зображення, що створюється на сенсорний екран, створюване комп'ютером.


Інтерактивна дошка
 

Істотними мінусами даного рішення є складність установки та налаштування проектора (особливо короткофокусного проектора), а також недостатня яскравість і контрастність зображення, створюваного проектором, в результаті чого потрібно затемнення приміщення, наприклад, за допомогою штор.

Проектор зазвичай жорстко кріпиться на стелю перед екраном, тому про будь-яку мобільність даного комплекту говорити не доводиться.

Інтерактивна панель - це фактично великий планшетний комп'ютер, що поєднує сенсорну поверхню, програмне забезпечення і екран, що виводить отримане зображення.


Інтерактивна панель
 

Нерідко ці панелі підтримують роздільну здатність 4К, забезпечують яскравість і контрастність, що дозволяють з успіхом використовувати їх навіть при яскравому сонячному світлі.

Інтерактивну панель, яку краще придбати в інтернет-магазині Tech-Pro.com.ua, можна закріпити на стіні, а можна встановити на мобільну раму для можливості її переміщення у разі потреби.

Розглянемо докладніше інтерактивні панелі, внаслідок їх більшої практичності та кращих технічних показників на відміну від інтерактивних дощок.

Основні критерії вибору інтерактивних панелей

Перед покупкою інтерактивної панелі, як і будь-якого іншого засобу відображення: телевізора, монітора, дисплея тощо, по-перше, треба визначитися з розміром панелі, який зазвичай виражається в довжині діагоналі екрана в дюймах (1 дюйм = 2.54 см).

За простою людською логікою – чим більше, тим краще! Однак тут треба взяти до уваги співвідношення розміру, роздільної здатності панелі в пікселях, а також приблизної відстані, з якої буде розглядатися зображення.

Звичайно, чим більша роздільна здатність, тим краще, тим природніше буде зображення. Наприклад, при роздільній здатності 4К і хорошому вихідному зображенні предмети виглядають дуже чітко і здаються буквально відчутними.

Типи дисплеїв для інтерактивних панелей

✔️ LCD (англ. Liquid Crystal Display) - рідкокристалічний (ЖК) дисплей, принцип дії якого заснований на перериванні світлового потоку рухомими РК елементами матриці на шляху від заднього рівномірного підсвічування до колірних фільтрів спереду під дією відеосигналу. Підсвічування здійснюється люмінесцентними лампами.
✔️ LED (Light Emitting Diode) - фактично це той же ЖК (LCD) дисплей, тільки підсвічування здійснюється світлодіодами, а не ртутними лампами. В результаті знижується енергоспоживання та габарити пристрою. Конструктивно різняться на:

✔️ Direct LED – світлодіоди підсвічування розташовані рівномірно на задній стінці. В результаті виходить більше товщина екрану, але рівномірніше підсвічування.

✔️ Edge LED – світлодіоди підсвічування розташовуються по торцях екрану. У цьому випадку менша товщина екрану, але є можливість нерівномірних засвіток.

Direct LED, Edge LED

 
У обох типів дисплеїв хороша кольоропередача, широкі кути огляду, швидкість реакції елементів матриці близько 8 мс, що дозволяє досить чітко відображати об'єкти, що швидко рухаються.

✔️ OLED (англ. Organic Light-Emitting Diode) – тут зображення будується різнокольоровими (червоними, зеленими та синіми) органічними світлодіодами. У цьому випадку немає додаткового підсвічування, мінімальна товщина, дуже широкі кути огляду, майже миттєва швидкість відгуку, висока яскравість і контрастність з можливістю регулювання в широких межах, глибокі соковиті кольори, можливість виготовлення гнучких дисплеїв. З недоліків можна відзначити високу ціну і менший, порівняно з технологіями, термін служби.

На сьогоднішній день для виготовлення інтерактивних панелей частіше використовуються Edge LED та Direct LED дисплеї, внаслідок гарної опрацьованості технологій, досить високих технічних показників та цілком розумних цін.

Кількість одночасних торкань

Найбільш поширені інтерактивні панелі з обробкою до 10 одночасних дотиків. Це більш ніж достатньо значення, тому що людина зазвичай пише і малює одним, від сили двома пальцями, наприклад, на екрані смартфона. Навіть за таких у

Навіть у таких умовах на дошці зможуть одночасно і незалежно працювати п'ять осіб. Що у певному сенсі надмірно і навряд чи ефективно з погляду узгодженої спільної роботи. Іншими словами, підтримка більше 10-ти дотиків не завадить, але не є ключовим показником, за яким варто гнатися.

Інші параметри

Інтерактивні панелі мають власну платформу з ОС Android, а також комплектуються додатковим вбудованим комп'ютером з ОС Windows 10 для розширення функціональності.


Вбудований комп'ютер для інтерактивної панелі


Все необхідне програмне забезпечення, як правило, заздалегідь встановлено, включаючи функції перетворення рукописного тексту в друкований, засоби для роботи з математичними та хімічними формулами тощо.

Аудіо системи сучасних інтерактивних панелей забезпечують якісний стереозвук та від моделі до моделі значно не відрізняються.

Основні функції інтерактивних панелей

Основне призначення інтерактивних панелей полягає у підвищенні ефективності обміну інформацією між людьми у процесі навчання та будь-якої іншої спільної роботи.

Під рукою у доповідача є безліч інструментів для малювання різного типу та кольору лініями, об'єктами, геометричними фігурами, введення тексту, спеціальних формул, а також незліченний спектр презентаційних можливостей персонального комп'ютера з великим дисплеєм та Ultra HD роздільною здатністю.

У процесі спільної роботи можна що-небудь завантажувати та надсилати через інтернет, виводити на додатковий дисплей або проектор, зберігати результати на локальних носіях інформації, надсилати документи на друк тощо.

Схожі матеріали:
👁 335
Категорія: Прес-реліз
Теги: Інтерактивна панель, OLED, Edge LED, Direct LED, інтерактивні дисплеї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ