Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2019

Від Полтавщини до парламенту пройдуть вісім депутатів-мажоритарників


Полтавщина складається з восьми одномандатних виборчих округів


Вісім депутатів від Полтави та області можуть потрапити до парламенту завдяки перемозі на виборчому окрузі як самовисуванці чи від партії. Інші можуть увійти до Ради за партійними списками.


Від Полтавщини до парламенту пройдуть вісім депутатів-мажоритарників
 

Як формується Верховна Рада

В Україні діє пропорційно-мажоритарна виборча система.

Половина місць у новому парламенті займуть представники партій, які подолають бар'єр у п'ять відсотків голосів. Обиратимуть їх за закритими партійними списками. У бюлетені буде вказана лише перша п'ятірка кандидатів від партії.

Ще 50 відсотків депутатів Ради обираються в мажоритарних округах. У парламент потрапляє переможець кожного округу — це може бути як самовисуванець, так і представник партії.

Полтавщина складається з восьми одномандатних виборчих округів. Тобто від області до парламенту пройдуть вісім депутатів-мажоритарників.
 
"Ні по Полтавщині, ні по жодному з округів документи не подані та немає реєстрації жодного з кандидатів.Тільки стартувала виборча кампанія. Це має бути з'їзд партії, на якому відбувається висування. На цьому з'їзді можуть бути присутні члени центральної виборчої комісії. Потім вони оформляють всі документи й подають в центральну виборчу комісію для розгляду та подальшої реєстрації. Враховуючи процедурні моменти, це нормальний процес, що в нас ще немає кандидатів", – телефоном прокоментував Юрій Северин, начальник відділу адміністрування держреєстру виборців Полтавщини.

Загалом парламент повинен налічувати 450 депутатів. Проте вибори відбудуться не в усіх округах Донецької та Луганської областей і Криму. Тому зараз фактична кількість депутатів у Раді – 423.

PTV Полтавське Телебачення


Схожі матеріали:
👁 546
Категорія: Актуально
Теги: парламентські вибори, полтава, політика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ