Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.08.2019

Відбулось засідання комісії з питання щодо придбання житла для дітей-сиріт


Придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


Відбулось засідання комісії з питання щодо придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.


Придбання житла для дітей-сиріт
 

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616 затверджено Порядок та умови надання у 2019 році вищезазначеної субвенції.

Однією з умов надання субвенції є перебування дітей на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов ( квартирний облік).

Субвенція спрямовується на:
  • нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків, житла для дитячих будинків сімейного типу, капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, яке перебуває в комунальній власності;

  • придбання  у прийнятих в експлуатацію житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла, житла для дітей;

  • виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб (далі - грошова компенсація);

  • рецензування звітів про оцінку житла, яке придбавається на вторинному ринку;

  • розроблення проектної документації на нове будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків.
Виконавчим комітетом Гребінківської міської ради прийнято рішення «Про утворення комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

Затверджено склад комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам і визначення дітей, осіб з їх числа, яким буде придбано житло, або призначено грошову компенсацію.

09 серпня 2019 року під головуванням заступника голови Гребінківської міської ради Волошина В.А. відбулось засідання комісії з підготовки пропозицій, щодо яких буде спрямовано в 2019 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. В ході роботи члени комісії ознайомилися із Постановою КМУ № 616, де затверджено Порядок та умови надання у 2019 році вищезазначеної субвенції.

Під час засідання розглядалась пропозиція Гребінківської міської ради щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для особи з числа дітей-сиріт, особи з інвалідністю дитинства та осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради.

За результатами розгляду даного питання виконавчим комітетом Гребінківської міської ради буде направлено до Полтавської  облдержадміністрації пропозицію щодо спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради.

Схожі матеріали:
👁 673
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: сироти, Гребінка, житло, діти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ