Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.08.2021

Відновлення основних функцій організму завдяки штучному інтелекту стане доступним


Що може допомогти людині повернути зір або моторику рухів?


Що може допомогти людині повернути зір або моторику рухів? Університетська лабораторія штучного інтелекту Радбауд в пошуку вигідних рішень в області нейротехнікі. Їх мета — це за допомогою штучного інтелекту, машинного навчання і мозкових імплантатів відновити почуття, які людина могла втратити згодом травми або при народженні.

штучний інтелект
 

Життєво необхідні функції такі як слух, нюх, контроль рухів, погляд і дотик — основа орієнтації людини в суспільстві, і коли цих можливостей немає, то виникають незручності в повсякденному житті. Тому відновлення цих функцій — головна мета лабораторії Donders ICAI, яка була відкрита в університеті Радбауд в Неймегені.

Лабораторія займається пошуком нових перспектив в області нейротехнікі, що відкриє нові можливості для людства. Також, лабораторія співпрацює з різними дослідниками, урядом і бізнесменами.

Кінець вісімдесятих років став початком розробок штучного інтелекту в університеті Радбауд. Розроблені методи лабораторії ICAI (інноваційний центр штучного інтелекту) роблять великий внесок в світ медицини. ICAI - це мережа, яка орієнтується в галузі штучного інтелекту. Дві перші лабораторії університет Радбауд відкрив в 2019 році. У Нідерландах є 15 лабораторій штучного інтелекту з різними спеціалізаціями.

Чим важливий штучний інтелект?

Завдяки цій технології люди з різними синдромами або паралічем, за допомогою  штучному інтелекту, зможуть спілкуватися з соціумом.

штучний інтелект
 

Наприклад, гарнітура, яка вимірює активність головного мозку. Для поняття всього процесу необхідна велика кількість досліджень, але один з основних акцентів на використанні імплантатів, як позначив Ван Гервен, - «... в Неймегені проводиться багато досліджень ЕЕГ. Це метод вимірювання електричної активності мозку. Це неінвазивна процедура, при якій електроди зазвичай приклеюються до шкіри черепа».

У чому головна перевага імплантатів?

Головний плюс в позитивних результатах вже на ранніх стадіях досліджень. Наприклад, у сліпих пацієнтів, після такої маніпуляції, відстежувалися перші ознаки появи зору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотні апарати допоможуть збирати дані для планування вітряних електростанцій

Donders Lab продовжує дивувати своїми проектами по інтерактивним рішенням для глибокого навчання, методах обробки сигналів і регулювання розумових функцій людини. З такими проектами можна бути впевненим, що людство з кожним днем стає на крок ближче до досконалості.

Схожі матеріали:
👁 476
Категорія: Технології
Теги: штучний інтелект, Нідерланди, університет, мозковий імплант




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ