Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.08.2021

Безпілотні апарати допоможуть збирати дані для планування вітряних електростанцій


Безпілотні надводні апарати допоможуть збирати дані для ефективного планування та експлуатації вітряних електростанцій


Вражаючі можливості автономних транспортних засобів Saildrone були підтверджені в численних оперативних місіях в області науки, картографування океану і морської безпеки. Тепер компанія представила свої рішення Offshore Wind Life Cycle, які, за її словами, допоможуть втілити в життя нові морські вітряні електростанції.


Безпілотний надводний апарат
 

Як і їх наземні аналоги, морські вітряні електростанції забезпечують чисту відновлювальну енергію. Однак швидкість вітру на морі зазвичай вища і стабільніша, ніж на суші. Це збільшує їх потенціал по виробленню більшої кількості електроенергії з більш стабільною швидкістю, ніж берегові вітряні електростанції.

Сектор офшорних вітряних електростанцій вимагає великої кількості і різноманітності даних протягом усього їх життєвого циклу. Після визначення ділянки для будівництва вітряної електростанції необхідно зібрати багато даних про рух води, вітрові умови, океанських течій, навантаження штормових хвиль, потенційних маршрутах доставки і інших атмосферних і океанографічних показниках.

Дані з декількох джерел допомагають краще зрозуміти вітроенергетику, ефективне проектування, установку і довгострокове обслуговування, а також відстежувати потенційний вплив вітряних електростанцій.

За допомогою Saildrone Explorer компанія Saildrone продемонструвала, як безпілотні надводні апарати (USV) можуть збирати дані про океан, які мають вирішальне значення для планування, розробки та експлуатації вітряних електростанцій, швидше і з меншими витратами, ніж традиційні методи.

Три класи автономних засобів Saildrone працюють разом, щоб автономно збирати дані на місці, необхідні вітряних електростанцій, в режимі реального часу. Кожен апарат призначений для вирішення конкретних завдань і може бути розгорнутий з будь-док-станції.


Безпілотний надводний апарат
 

Їх новаторський дизайн ефективно забезпечує отримання критично важливих даних, включаючи комплексні метеорологічні дані в реальному часі, включаючи моніторинг вітру, картографування океану з високою роздільною здатністю, постійну безпеку на морі і навіть цілорічний моніторинг екосистем, гарантуючи відсутність несприятливого впливу на навколишнє морське середовище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Grace, людиноподібний робот, створений для охорони здоров'я і допомоги хворим

Saildrone Explorer живляться від відновлюваних джерел енергії вітру і сонця з нульовим виробничим вуглецевим слідом. Без екіпажу на борту Saildrones можуть виконувати місію від шести до 12 місяців, працюючи цілодобово і без вихідних, збираючи інформацію ефективніше, ніж на традиційних кораблях з екіпажем. Традиційні дослідні судна дорогі для планування, а погана погода може зробити це небезпечним.


Безпілотний надводний апарат
 

Пасивна акустика, оптичні камери і передові алгоритми машинного навчання Saildrone забезпечують виявлення в реальному часі за все, що знаходиться в безпосередній близькості від морських вітряних електростанцій, включаючи човни і інші судна. Він також виявляє природних відвідувачів, таких як кити, морські птахи для моніторингу стратегій пом'якшення впливу на навколишнє середовище.

Схожі матеріали:
👁 1433
Категорія: Технології
Теги: вітряна електростанція, автономний дрон, відновлювальна енергія, безпілотні апарати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ