Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.09.2021

Siemens Gamesa розробила першу в світі лопать вітряної турбіни, придатну для вторинної переробки


Компанія Siemens Gamesa Renewable Energy розробила першу в світі лопать вітряної турбіни, яка може бути перероблена в кінці свого життєвого циклу.


Компанія Siemens Gamesa Renewable Energy розробила першу в світі лопать вітряної турбіни, яка може бути перероблена в кінці свого життєвого циклу. Перші шість переробляюючихся лез довжиною 81 метр були зроблені на заводі з виробництва лез Siemens Gamesa в Ольборзі, Данія.

Вітроенергетична компанія тісно співпрацює зі своїми основними клієнтами - з RWE, щоб вперше встановити і випробувати інноваційні перероблюючі лопаті на морській вітряній електростанції Каскасі в Німеччині, і очікується, що вона почне комерційну експлуатацію в 2022 році.


Лопать вітряної турбіни, яка може бути перероблена в кінці свого життє
 

Вітряні турбіни - відмінне джерело чистої енергії, але питання про те, що з ними робити, коли вони більше не потрібні, є головним болем для галузі. Це пов'язано з тим, що сьогоднішні лопаті турбін виготовляються з композитних матеріалів - старі лопаті зі скловолокна, нові з вуглецевого волокна. Такі композитні матеріали можуть бути легкими і міцними, але їх також надзвичайно складно переробляти.

У міру того, як країни всього світу намагаються нарощувати свої чисті поновлювані джерела енергії, вітряні турбіни будуть розгортатися безпрецедентними темпами, що, в свою чергу, збільшує тиск на сектор, щоб знайти стійкі рішення по утилізації лопатей. Оскільки кількість установок і розміри турбін продовжують рости, стає ще більш важливим зменшити кількість відходів і повторно використовувати і утилізувати всі деталі для досягнення зеленого майбутнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосування тонких пластикових 3D форм здешевлює виробництво фасадних панелей при будівництві будівель

Переробляються лопаті вітряних турбін Siemens Gamesa виготовлені з комбінації матеріалів, відлитих разом зі смолою, щоб сформувати міцну і гнучку легку конструкцію. Хімічна структура цього нового типу смоли дозволяє ефективно відокремити смолу від інших компонентів в кінці терміну служби леза. Фірма описує його як «м'який» процес, який захищає властивості матеріалів в лопатях, на відміну від інших існуючих способів утилізації звичайних лопат вітряних турбін. Після поділу матеріали можуть бути повторно використані в нових програмах.

Цей прорив є вирішальним кроком на шляху до амбітної мети Siemens Gamesa - зробити турбіни повністю придатними для вторинної переробки до 2040 року.

Схожі матеріали:
👁 410
Категорія: Технології
Теги: вітряна турбіна, відновлювальна енергія, лопаті турбіни, переробка відходів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ