Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.05.2013

З початку року на Полтавщині зафіксували майже 1000 випадків насильства у сім`ї


Насильство в сім’ї є однією з найбільш гострих та розповсюджених проблем в суспільстві


В Полтавській області зафіксували майже 1000 випадків насильства у сім`ї

Насильство в сім’ї є однією з найбільш гострих та розповсюджених проблем в суспільстві. Чоловік б’є дружину, іноді – навпаки, часто трапляється і словесне насилля…

Ці явища не лише «катують» та виснажують людей, але руйнують найголовніше – кохання. Різні форми приниження та знущання в родині відображаються на дітях, які й самі безпосередньо страждають або й переймають приклад насильницьких дій.

 Не залишила осторонь дана проблема і Полтавщину. Так, на сьогоднішній день, на профілактичних обліках міськрайорганів УМВС області перебувають 2968 осіб (2737 чоловіків та 231 жінок), які вчинили насильство в сімї. До райвідділів Полтавщини з початку поточного року надійшло 968 повідомлень про вчинені правопорушення, пов’язані з насиллям у родині. Тому міліція прикладає максимум зусиль, аби зупинити це соціальне лихо.

Постійно здійснюються заходи з попередження, протидії та запобігання будь-яким проявам сімейної агресії, надається правова допомога особам, які потерпають від насильства в сім’ї тощо. Але нерідко буває, що жертви насилля мовчать і бояться повідомити правоохоронцям про свою біду, проблема не вирішується, кривдники лишаються без покарання.

 Тому міліція Полтавщини закликає повідомляти правоохоронні органи про випадки насильства у вашій сім’ї або реальної загрози його вчинення: службу дільничних інспекторів, а у випадку вчинення насильства дорослими над дітьми та у випадку прояву насильства особою до 18-ти років – до кримінальної міліції у справах дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За здоровьем – на море

 Вказані органи виявляють причини і умови, що сприяють проявам насильства в сім’ї, ведуть профілактичний облік осіб, схильних до цього, проводять виховно-попереджувальну та профілактичну роботу, виносять захисні приписи членам сім’ї, які вручають під розписку.

Цим приписом забороняється чинити певні дії по відношенню до жертви насильства – це заборона будь-якої форми спілкування з нею, отримання про неї будь-якої інформації тощо. Постраждалих осіб від проявів насильства в сім’ї на деякий час розміщують в спеціалізованих установах – кризових центрах та центрах медико-соціальної реабілітації, де їм надають медико-санітарну, психологічну, соціальну та правову допомогу.

 Особи, які вчинили насильство в сім’ї, несуть адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність. Так, статті 173І Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису передбачена адміністративна відповідальність у вигляді адміністративного арешту від 5 до 15 діб.

За вчинення легких тілесних ушкоджень при прояві насильства в сім’ї може настати кримінальна відповідальність згідно статті 125 Кримінального кодексу України, якою передбачено обмеження волі до 2-х років.

 Тому, якщо ви потерпаєте від домашнього насильства – не мовчіть! Не терпіть приниження і болю! Негайно звертайтесь до міліції!

Провідний інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1117
Категорія: Актуально
Теги: україна, Полтавщина, насильство у сімї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ