Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.06.2013

За місяць на збиранні ягід у Швеції можна заробити 1,5 тисячі євро


Якщо хочете влаштуватися на роботу за кордон офіційно, це можна робити у будь-якій із європейських країн


За місяць на збиранні ягід у Швеції можна заробити 1,5 тисячі євро

Киянин Артем Давидюк набирає робітників для роботи за кордоном. Консультує і допомагає оформляти документи українцям, які хочуть виїхати на заробітки.

"Якщо хочете влаштуватися на роботу за кордон офіційно, це можна робити у будь-якій із європейських країн, - запевняє Давидюк. - Головне, не бути старшим 45 років і мати освіту.

Просто вищої освіти часто буває за мало, бо закордонні роботодавці вимагають, щоб диплом був затверджений і визнаний навчальними закладами країни, де ви шукаєте роботу".

Радить обирати спеціальності, що є дефіцитними у країні, куди ви збираєтеся їхати.

"Можна подивитися закордонні біржі праці. У Британії не вистачає програмістів, в Іспанії, Німеччині та Польщі - бухгалтерів, у Бельгії, Італії та Франції є потреба в інженерах. Для того аби влаштуватися на роботу і отримувати високу заробітну плату, треба знати мову країни, а іноді й мову сусідньої країни, бо часто фірми співпрацюють з міжнародними партнерами і вимагають від своїх працівників знання 2-3 іноземних мов".

Якщо працівник працевлаштовується у закордонній компанії офіційно, йому посольство гарантовано видасть візу, а фірма-роботодавець запропонує підписати контракт на кілька років.

"Люди, які не мають вищої освіти чи не знають мови, обирають для себе інші форми заробітку: догляд за дітьми, немічними і хворими, будівництво, збір ягід та овочів. Зараз найкраще заробляють заробітчани у Швеції та Фінляндії. За три місяці там можна заробити утричі більше, ніж в Україні за рік, - говорить Давидюк. - До літа ми формуємо групи людей на таку роботу. Запрошуємо збирати чорниці та брусниці у лісах Фінляндії та Швеції. За день роботи там можна заробити 50-70 євро".

Документи заробітчанам допомагає відкрити фірма. У Фінляндію та Швецію українців відправляють з 1 по 5 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибір взуття впливає на стан здоров’я жінки

"Збір ягід там розпочинають 15 липня, - каже Артем. - Щоб добре заробити, дехто працює по 12-14 годин. Фірми забезпечують працівникам будинки для ночівлі. Найчастіше вони нагадують кемпінги. Про харчування заробітчани повинні подбати самі. До ягідних місць їх відвозять о 4-5 ранку автобусом. З собою радимо брати тепле взуття і робочий одяг, гребінки і відра для збору ягід. Деякі клієнти їдуть уже четвертий рік поспіль, деякі на три місяці виїжджають з України сім'ями".

За словами Артема, за місяць можна заробити 1,5 тис. євро. За умови, що закупівельна ціна на ягоди у сезоні буде високою.

gazeta.ua


Схожі матеріали:
👁 2162
Категорія: Актуально
Теги: Євро, ягоди, робота, збирання ягід, Швеція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ