Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.06.2014

За тиждень «український борщ» подорожчав майже на 60 копійок


Цибуля продовжує підігрівати вартість українського борщу


За тиждень «український борщ» подорожчав майже на 60 копійок

Український борщ продовжує дорожчати.Так, станом на 31 травня, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, вартість борщового набору за тиждень виросла на 59 копійок. Найбільший відсоток приросту продемонстрували цибуля та капуста.

За даними моніторингу наданого виданню «Агравері» Міністерством аграрної політики та продовольства картопля із 23 по 31 травня додала 0,4% до попередньої вартості. Нині її середня ціна по країні 5,69 грн.. за кг проти 5, 67 грн.

Капуста упродовж звітного періоду додала 11 копійок до своєї попередньої вартості, що у відсотковому еквіваленті становить зростання на 2,2%. Нині за білокачанну споживачі по країні платять щонайменше 5,14 грн., кг проти 5, 03 тижнем раніше.

Морква за звітний тиждень подорожчала у середньому на 10 копійок. Нині її вартість 4,67 грн., за кг, що на 2,2% дорожче ніж тижнем раніше, коли середня вартість коренеплоду була на відмітці 4.57 грн., за кг.

Ціна буряка додала 7 копійок до попередньої вартості. Нині його українцям пропонують за ціною у 4,09 грн., за кг. Зростання вартості відповідає 1,7%, станом на 23 травня реалізацію буряка здійснювали по ціні 4,02 грн.,за кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Православні християни сьогодні святкують День Святої Трійці

І незмінним лідером у подорожчанні на українському ринку продовжує лишатися цибуля. Так лише упродовж звітного періоду вона подорожчала на 29 копійок. Відсоток приросту становить 3,4%. Через, що із ціни у 8,46 грн., за кг середньостатистична вартість цибулі по країні для кінцевого споживача виросла до 8,75.

У загальному підсумку купуючи по кілограму кожного із зазначених овочів господині мають заплатити в середньому 28,34 грн., що у порівнянні із тижнем раніше дорожче на 59 копійок, коли сумарна вартість овочів борщової групи не була вищою за 27,75 грн.,за кг



Схожі матеріали:
👁 875
Категорія: Актуально
Теги: цибуля, український борщ, Борщ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ