Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.05.2014

Засідання у справі мера Полтави перенесли на невизначений термін - йому стало погано


Мамай симулював підвищення тиску, щоб уникнути відповідальності


Засідання у справі мера Полтави перенесли на невизначений термін - йому стало погано

У Жовтневому районному суді Полтави в понеділок розглядалося адміністративну справу про корупційні дії з боку мера міста Олександра Мамая.

 Як повідомили в прес-службі міліції області, відповідний протокол був складений і переданий до суду співробітниками УБОЗ УМВС Полтавщини. За їх інформацією, у травні минулого року чиновник виніс на сесію міськради питання про надання своїй родичці дозволу на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території земель, що перебувають у комунальній власності і особисто голосував за його прийняття.

 "Мова йде про розміщення більше десятка павільйонів загальною площею близько 500 кв.м. Своїми діями посадовець вчинив правопорушення, передбачене статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначають правоохоронці.

 Разом з тим мер Полтави Мамай заявив журналістам, що не порушував законодавство, так як закон про запобігання корупції на момент прийняття рішення про розміщення павільйонів ще не набув чинності.

 Під час судового засідання мер подав 11 клопотань, 10 з них були відхилені.

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", незабаром після цього йому стало погано, медики, що приїхали на виклик, зафіксували у Мамая підвищення артеріального тиску. Його відвезли каретою "швидкої допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 травня - Всесвітній день медичної сестри

 Судове засідання призупинено на невизначений термін.

 Разом з тим нардеп від партії "УДАР" Сергій Каплін заявив журналістам, що Мамай симулював підвищення тиску, щоб уникнути відповідальності.

 "У нас залишилося чотири дні, щоб засудити міського голову. Справа в тому, що той протокол про корупцію, який пред'явили Мамаю, має термін дії - рік. І закінчується він 16 травня цього року. Якщо за цей період не буде рішення суду, значить , громада не зможе залучити Мамая до відповідальності. Тому мер зараз робить все, аби уникнути правосуддя ", - сказав він.



Схожі матеріали:
👁 1152
Категорія: Актуально
Теги: відповідальність, мамай, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ