Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.11.2021

Знайдено новий спосіб прибирання космічного сміття за допомогою магнітів


Цю технологію можна використовувати для запобігання обертанню пошкодженого супутника


Експлуатація супутників та часті космічні запуски ракет часто дають не тільки позитивні наукові дослідження та розробки, а й створюють безліч проблем, зокрема викиди високошвидкісного космічного сміття.


космічне сміття
 

Вчені наполягають, що коли в Космосі буде порядок, результати багатьох досліджень будуть набагато якіснішими і принесуть більше користі, ніж шкоди. Тому очищення сміття є однією з головних проблем, що потребує негайного вирішення.

Університет штату Юта, на чолі з професором Джейком Дж. Ебботтом займаються розробкою і модернізацією нового плану для управління орбітальним сміттям за допомогою магнітів, що обертаються, які очистять космічний простір.

Як працюватимуть ці обертові магніти?

Вони будуть впливати на сміття за допомогою магнітного поля, яке обертатиме електрони. Ці електрони знаходяться в заряджених петлях і тому легко піддаються дії.
 
«Це як, коли ви п'єте каву, у вас смикається ненароком рука і все в чашці обертається. Отак приблизно і працюватиме наш магніт. Плюс у тому, що вам не треба буде торкатися цього сміття, ви просто його спрямовуватимете в необхідне русло, без особливих фізичних зусиль. Це проста за своєю основою і водночас дуже зручна форма маніпуляції» - говорить Джейк Дж. Ебботт.


космічне сміття
 

Також дослідники заявляють, що цю технологію можна використовувати для запобігання обертанню пошкодженого супутника. Це дозволить інженерам і астронавтам зробити ремонт супутника, поки він на орбіті. Керувати самим магнітом можна буде за допомогою спеціальної роботизованої руки. Навіть у разі непередбаченої ситуації, вчені запевняють, що максимальна шкода якої може бути від цього процесу – це просто поломка роботизованої руки.

«Але, крім правильного впливу на сміття, потрібно ще знати, де саме воно є, щоб у нього випадково не врізатися. Це теж дуже важливо і ще головоломка, яку ми повинні вирішити» - ділиться робоча група.


Схожі матеріали:
👁 368
Категорія: Технології
Теги: космічний сміття, космос, супутник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ