Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.08.2011

Голова Гребінківської районної ради Валерій Зінченко: "Альтернативи незалежності немаеє"



Голова Гребінківської районної ради Валерій Зінченко: "Альтернативи незалежності немаеє"

Напередодні свята - Дня Незалежності ми зустрілися з головою районної ради Валерієм Миколайовичем ЗІНЧЕНКОМ, який поділився своїми думками про свято, про наші перспективи і досягнення.

- Валерію Миколайовичу, у переддень 20 річниці незалежності України хотілося б дізнатися, а що Ви вкладаєте у це поняття - Незалежність держави?

- 20 років незалежності - це беззаперечно позитив, бо кожна нація хоче мати свою державність. Для мене це питання років, поколінь, тож 20 років - це віха для Української держави.

А з іншого боку - у багатьох наших громадян у національній самосвідомості повинна укорінитися думка про те, що альтернативи незалежності немає, хоча наша молодь, що виросла за ці 20 років, іншого для себе і не уявляє, тож головне наше завоювання - це те, щоу нас є своя держава, а проблеми... звичайно, вони є, бо держава ще досить молода.

Це і політичний нігілізм, і невиконання законів державою. Я жалкую, що в економічному і суспільному плані у державі не зроблено того, що вже встигли зробити наші сусіди. А починали ж ми майже в один час. Держава це мала б зробити, щоб не зростала прірва між багатими і бідними, нерозвалювалася економіка, не втрачалася соціальна захищеність людини.

Чим сильна держава? Тим, що кожна людина, що в ній живе, знає: держава завжди її захистить. Серед процесів, що відбулися у незалежній Україні за цей час і які я особисто не сприймаю, як позитивні - це приватизація, яку в народі прозвали "прихватизацією", асеред позитивних зрушень -  створення демократичної політичної системи, збереження спокою і стабільності в країні, недопущення конфліктів на національному грунті.

Для мене, як лівоцентриста за переконаннями, дуже важливий показник державності - рівень життя людей і їх захищеність.

Адже кінцевий продукт розбудови незалежної України - це бажання кожної людини жити у цій державі, і коли ми зможемо сказати, що багато досягли в створенні високого економічного рівняжиття людей, високих соціальних гарантій їх захищеності, тільки тоді стане зрозуміло, що ми побудували справді незалежну, сильну, економічно розвинену державу.

Але поки що ми знаходимося на шляху побудови такої держави.

- А як справи у економічному розвитку нашого, Гребінківського району, що вдалося зробити?


Я два рази на рік завжди за результатами роботи розповідаю про те, що вдалося та які плани на майбутнє. У цьому році пройшло вже більше ніж півроку, тож можна підвести певні підсумки. Як і завжди, вся робота районної ради направлена на забезпечення життєдіяльності і Гребінківського району.

Працюємо ми у тісній співпраці з районною державною адміністрацією, міською та сільськими радами. Пріоритетними для нас є районні програми з відзначення 200-річчя з дня народження Є. П. Гребінки та газифікації населених пунктів району.

Я був ініціатором проведення обласної наради в Полтавській обласній раді і облдержадміністрації з цих питань. На нараді ми бупи присутні разом з головою райдержадміністрації А. В. Вихором. Ми намагалися донести до керівництва області наші проблеми з питання відзначення 200-річчя з дня народження нашого земляка, щоб стало зрозуміло, що нам потрібна допомога.

Також керівництво області запрошувалося на сесії районної ради. Гребінківщину відвідали голова облдержадміністрації О. В. Удовіченко, заступники голови ОДА Б. П. Галушко та В. О. ГІархоменко, заступник голови обласної рад и В. В. Онищенко. Я вдячний їм за розуміння проблеми, кожен з них вніс свій вклад у вирішення питання підготовки до відзначення знаменної для гребінківців дати.
Дякую також обласному депутатському корпусу, що підтримав Гребінківський район і виділив кошти: 295тис. гри. на реконструкцію кладовища Гребінок та облаштування альтанки, 300тис. грн. на ремонт дороги і ще 200-250тис. грн. планується на облаштування дороги вздовж кладовища Гребінок у Мар'янівці.

Також з державного бюджету передбачено виділити 2,7 млн. грн.. на завершення реконструкції районного будинку культури, щоб у оновленому гарному приміщенні зустрічати важливих гостей, що приїдуть на свято. Це основні об'єкти, які потрібно побудувати до кінця року, хоча є ще певні проблеми, адже ми маємо знайти кошти для співфінансування цих об'єктів.

Мар'янівська сільська рада за свої кошти почала ремонт сільського будинку культури під спільну програму під готовки до свята. Район допоміг у реконструкції музею у Мар'янівці. Хотів би висловити особливу подяку голові села І. П. Малярику, який завчасно зробив проектно-кошторисну документацію на всі об'єкти.

Це був правильний напрямок роботи, який заощадив певний час. Роботи будуть продовжені і у наступному році. Весь 2012 рік у нас пройде під знаком 200-річчя з дня народження Є. П. Гребінки.
Велику роль у вирішенні питань, пов'язаних з відзначенням ювілейної дали, зіграла Постанова Верховної Ради з цього питання і створення робочих груп по відзначенню ювілею. які очолили в області - губернатор О. В. Удовіченко, а на рівні держави - міністр культури Михайло Кулиняк.

- А як, Валерію Миколайовичу, щодо газифікації населених пунктів?

Як ви знаєте, у нас залишилося газифікувати Сербинівську, Стукалівську та Григорівську сільські ради. Незважаючи на багато проблем, ми на етапі повернення коштів за рахунок коштів Нафтогазу за проведені газопроводи Мар'янівка-Короваї, Мар'янівка-Кулажинці, Ульяновка-Жовтневе.

Газопровід Мар'янівка-Сербинівка та підведення газу до Григорівки і Стукалівки ввійшли в обласну програму газифікації, де передбачено, що почнеться фінансування об'єктів підвідного газопроводу Мар'янівка-Сербинівка протяжністю 8,6 км. Створені кооперативи для прокладання вуличних газопроводів протяжністю 22 км.

Документація на роботи уже виготовлена, сподіваємося на допомогу сільськогосподарських підприємств, які мають тут землю. Переговори ми вже розпочали, думаємо, що вони максимально допоможуть своїм пайовикам у проведенні газу. У жовтні будуть виділені кошти на проектно-кошторисну документацію  газопроводів до сіл Стукалівка та Григорівка.

Сподіваємося обійтись без залучення коштів мешканців.

Вирішення цих двох питань газифікації приведе до виконання відповідної районної програми.

- Які ще важливі питання життєдіяльності району Ви б відзначили?

Гостро стоїть у районі проблема питної води. На даний час спільно з головами сільських рад, ми працюємо над отриманням спеціальних дозволів на використання води. П'ять сільських рад вже отримали такі дозволи.

Ще один важливий напрямок нашої роботи - це надання допомоги на розвиток сільських населених пунктів. Ця робота проводиться спільно з райдержадмістрацією, органами місцевого самоврядування і сільськогосподарськими підприємствами. Особливо хочу відзначити роботу у цьому напрямку особисто голови РДА А. В. Вихора, заступника голови РДА В. М. Колесника і начальника управління агропромислового розвитку РДА О. І. Козіна. Це знакова допомога для сільських населених пунктів.

Також хочу нагадати, що ми у цьому році відкрили вже чотирнадцятий дошкільний навчальний заклад у сільській місцевості - у Мар'янівці.

Разом з цим залишається у районі ще багато проблем, що потребують свого вирішення:

- виконання бюджету району, утримання основних соціальних галузей, як наприклад освіти, де відчувається суттєва недофінансованість, охорони здоров'я, культури, територіального центру, залишаються борги у деяких закладах за енергоносії. Ці та інші питання потрібно будь-що вирішувати у співпраці усіх гілок районної влади.

- Що б Ви, Валерію Миколайовичу, побажали нашим читачам напередодні свята?

Дорогі земляки! Сердечно вітаю вас з наступаючим святом -Днем Незалежності і бажаю вам, щоб це свято принесло у ваш дім мирі любов, щастя і добро, порозуміння та згуртованість, Спасибі вам за вашу повсякденну наполегливу працю. А також вітаю освітян з наступаючим святом - Днем знань. Всього вам найкращого.

- Дякую за інтерв'ю.

Інтерв'ю вела Н. ЛАКУША
газета "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1655
Категорія: Новини Гребінки
Теги: держава, Гребінківський район, адміністрація, день незалежності, Мар'янівка, проблеми




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ