Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.04.2012

"Шпильки" досить шкідливі - знають якщо не усі жінки, то більшість



"Шпильки" досить шкідливі - знають якщо не усі жінки, то більшість

Високі каблуки довели: не лише ноги болять від поганої голови, але і голова від хворих ніг постраждати може.

Ці два процеси взагалі сильно взаємозв'язані. Переконати жінок не нівечить собі ноги шпильками, досить складно, тому спробуємо злякати.

Про те, що високі каблуки, крім того, що подовжують ноги, для здоров'я самої жінки досить шкідливі - знають якщо не усі жінки, то більшість. Проте, продовжують їх носити, причому багато хто до них звик настільки, що в звичайному взутті їм навіть незручно - нога каблука просить.

Від плоскостопості - до мігрені

Якщо не вдаватися до складних пояснень про взаємозв'язок між внутрішніми органами і сегментами хребта, які перевантажуються із-за шпильок, то високі каблуки провокують масу захворювань ніг - від плоскостопості до остеоартрозу.

З часом до них додається варикоз, набряки, артрити і інші нерадощі життя. Як бонус - погане кровопостачання органів тазу, від чого страждають усі органи, які там знаходяться.

Зокрема - сечовий міхур і матка.

Поступово посилюється вигин спини, хребці і таз зміщуються, а за ними - зміщуються і внутрішні органи.

Це загрожує як запальними процесами травної системи і органів малого тазу, так і мігренню. Так що хворі ноги можуть викликати головний біль не фігурально, а дуже навіть реально.

Краще менше, та краще

Найбезпечніші каблуки - не вище 4-5 см найнебезпечніші - шпильки. Про це знають практично усі, тільки нікого це не зупиняло - переконати жінку в чомусь мало кому вдавалося.

Але все таки, спробуємо трішки лякати - а раптом вийде? Все-таки за здоров'ям жінки стежать - воно як би невід'ємна частина краси, яка його ж і в жертву вимагає.

Коментар експерта

Лікар-ортопед, травматолог фізкультурного диспансеру:

- Взуття на високих каблуках не так нешкідливе, як здається, і систематичне її носіння негативно позначається не лише на ногах, але і на усьому організмі. Спочатку безпосередньо перевантажуються м'язи і зв'язки стопи із-за її нефізіологічного положення, потім змінюється стан м'язів і зв'язок тазової області і може закінчитися навіть проблемами з внутрішніми органами, пов'язаними з їх взаємним розташуванням(наприклад, біль в куприку при перевантаженні м'язів тазового дна).

Тому можу тільки порадити жінкам давати відпочинок своїм красивим струнким ногам і радувати їх зручним спортивним взуттям.


Схожі матеріали:
👁 1169
Категорія: Здоров'я
Теги: здоров'я, захворювання ніг, високі каблуки, жінка, Хребет, остеоартроз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ