Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2011

Санітарно-епідемічна ситуація під контролем



Санітарно-епідемічна ситуація під контролем

Стан здоров'я населення значною мірою відображає рівень суспільного розвитку держави, служить могутнім фактором впливу на її економічний і культурний потенціал.

В умовах реформування системи охорони здоров'я пріоритетними напрямами діяльності Гребінківської районної санепідстанції залишаються орієнтація на запобігання захворюванням, пропаганда здорового способу життя, поліпшення демографічної ситуації.

Робота підрозділів санепідстанції спрямована на проведення аналізу санітарно-епідеміологічної ситуації, епід нагляду за інфекційною та паразитарною захворюваностю, станом здоров'я людей в населених пунктах району, проведення на чолі з владою комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів з метою зменшення шкідливого впливу агресивних факторів довкілля на здоров'я людей, поліпшення санітарного та епідемічного благоролуччя населення.

Перед санітарною службою завжди стоять питання, від вирішення яких залежить здоров'я людей.

Сучасність вимагає особливої уваги до питань профілактики захворювань, формування здорового способу життя. Внаслідок проведеної роботи санепідслужбою, при активному сприянні органів місцевої влади та місцевого самоврядування і творчої співпраці з лікувально-профілактичними закладами та іншими службами району, вдається тримати санітарно-епідемічну ситуацію під контролем.

Під особливим контролем знаходяться виконання національних та районних програм, а саме: «Програми по імунопрофілактиці», «Здоров'я нації», «Програми відпочинку та оздоровлення дітей», «Питна вода» та інші.

Завдяки своєчасним профілактичним та протиепідемічним заходам за останні 20 років не було випадків харчових отруєнь, спалахів сальмонельозу та інших кишкових інфекцій, пов'язаних з продукцією, що виготовляється та реалізується на об'єктах громадського харчування та торгівельній мережі району.

Не реєструються за останні три роки і впродовж 2011 року такі захворювання як дифтерія, поліомієліт, правець, кір, коклюш, малярія, менінгококова інфекція, інфекційний мононуклеоз, лептоспіроз.

У профілактиці інфекційних та неінфекційних захворювань надзвичайно велику роль відіграє забезпечення населення Гребінківського району доброякісною питною водою та харчовими продуктами.

Лабораторія рай СЕС ретельно проводить санітарно-гігієнічні та бактеріологічні дослідження води, харчових продуктів і повітря, а також визначає рівень санітарно-гігієнічного та протиепідемічного стану у відділеннях районної лікарні, у шкільних закладах та харчоблоках.

Лабораторія санітарно-гігієнічного відділу має свідоцтво на право проведеная атестації робочих місць. З успіхом виконують цю роботу лаборанти на чолі з вирококваліфікованими бактеріологом О. В. Коваль та лікарем лаборантом-гігієністом Н. В. Гейко.

Велика увага приділяється поліпшенню стану здоров'я підростаючого покоління, запобіганню травматизму, санітарно-освітній роботі серед дітей та батьків. Зменшилась питома вага харчових продуктів, що не відповідають санітарним нормам тю бактеріологічним показникам. Добросовісно, принципово і дієво працюють на підконтрольних об'єктах помічники лікаря-гігієніста Т. Г. Лисенко, Л. В. Кучер.

Постійно на порядкуденному стоїть питання профілактики внутрішньолікарняних інфекцій, посилено контроль з боку фахівців рай СЕС за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму в ЛПЗ.

У практику роботи підрозділів СЕС запроваджуються новітні інформаційні технології. Мається вихід до мережі Інтернет.

Сьогодні на нас знову чекають серйозні виклики: у світі з'являються нові збудники інфекційних хвороб, постійно виникають нові небезпечні фактори забруднення середовища життєдіяльності людини.

Саме життя дарує необхідність створення міцного санітарного та протиепідемічного щита держави. Головною нашою метою стає дія на упередження, а не очікування.

Виконання завдань, визначених у Плані основних організаційних та санітарно-протиепідемічних заходів. Гребінківської райСЕС на 2011-2012 р. р., дасть змогу поліпшити санітарний стан територій та об'єктів, зменшити ризик виникнення інфекційних, паразитарних захворювань та харчових отруєнь, буде сприяти створенню умов для поліпшення здоров'я та зменшення рівня захворюваності та захворюваності з тимчасовою втратою працездатності.

Схожі матеріали:
👁 1719
Категорія: Новини Гребінки
Теги: здоров'я, сес, Санітарно-епідемічна ситуація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ