Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.11.2011

Спеціалістами Гребінківського РА УМНС України в Полтавській області проведено захід з безпеки життєдіяльності



З безпекою дружи - здоров'я своє бережи

Життя людини в разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпеки значною мірою залежить від уміння застосовувати засоби захисту і правильно діяти в екстремальних умовах. Проблема захисту людини від небезпек в різних умовах її проживання виникла одночасно з появою на Землі наших далеких предків.

На світанку людства це були небезпечні природні явища, представники біологічного світу. З часом почали виникати небезпеки, творцем яких стала сама людина. Зараз людина найбільше потерпає від нею ж створених небезпек.

Статистика свідчить, що найбільше людей гине і стає інвалідами та хворими в результаті небезпечних ситуацій природного, техногенного, біологічного характеру. Щоб захистити себе від несприятливих факторів та шкідливих речовин, людина має володіти необхідними знаннями, уміннями, навичками поводження в екстремальних ситуаціях. Починати таку роботу варто вже з дошкільного віку.

Питання охорони життя і здоров'я дітей завжди було в центрі уваги в роботі ДНЗ «Теремок». Наразі актуальність цього питання зросла. Екологічні проблеми в нашому суспільстві, несприятливе довкілля, забруднення повітря, води, продуктів харчування, негативно позначаються на здоров'ї людини. Особливо великої шкоди ці негативні чинники завдають здоров'ю дітей.

З 31.10 по 05. 11. 2011 р. в ДНЗ «Теремок» проходив «Тиждень безпеки дитини». Навчально - виховна робота в дитячому садку була спрямована на:
• формування в дітей розуміння цінностей власного життя і здоров'я;
• формування уявлень про стихійні природні явища, як - от землетрус, повінь, буря, ожеледиця, гроза, град;
• ознайомлення дітей з їх природою, характерними ознаками, негативними наслідками;
• виховання відчуття небезпеки щодо вогню, електричного струму;
• вивчення правил протипожежної безпеки, вміння швидко й правильно знаходити вихід із небезпечної ситуації;
• формування уявлень про небезпечні для життя людини отруйні рослини, ягоди, гриби та вміння реалізовувати набуті знання у природному оточенні.
За даний період проводились такі заходи: заняття, спостереження та цільові прогулянки, бесіди та розглядання ілюстрацій, дидактичні ігри та вправи, сюжетно - рольові ігри, ігрові ситуації, читання художньої літератури, екскурсія.

В кожній віковій групі знаходяться куточки «Безпека дитини», де вихователі систематично поновлюють матеріали з розділів: «Дитина серед людей», «Предмети навколо нас», «Дитина і вулиця», «Дитина і природа», «Здоров'я дитини». Змістовну бесіду для дітей з безпеки життєдіяльності провів провідний спеціаліст Гребінківського РА УМНС України в Полтавській області В. А. Баранівський.

Він звернув увагу дітей на те, яка небезпека криється при спілкуванні з чужими людьми; в невмілому, безвідповідальному користуванні предметами, які знаходяться навколо нас та неправильному їх зберіганні; в орієнтуванні дітей у правилах дорожнього руху; надав уявлення про небезпечні природні явища, об'єкти природи; сформував знання дітей про певні небезпечні ситуації, які можуть загрожувати здоров'ю та життю, навчав прийомів самодопомоги.

В дошкільному закладі серед груп проводився творчий конкурс на тему: «Безпека життя і здоров'я дитини». Діти проявили свої здібності в малюванні, конструюванні, ліпленні. Старша група ДНЗ «Теремок» відвідала пожежно - рятувальну частину Гребінківського відділення ГУ МНС, де працівники особового складу 1 караулу Є. С. Мазняк, В. Г. Бабенко провели цікаву екскурсію.

Діти мають свідомо ставитися до власного життя та здоров'я. Тому головним напрямом роботи в дошкільному закладі є виховання у дітей бажання піклуватися про своє здоров'я, а також формування уявлень про можливі небезпечні ситуації, відпрацювання у старших дошкільників стереотипів поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.

Оволодіння цими знаннями допоможе дітям повніше реалізувати свій потенціал, виховати бережне ставлення до власного життя та здоров'я, а також гуманне ставлення до людини, яка захворіла чи потрапила в біду.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1849
Категорія: Новини Гребінки
Теги: здоров'я, життя, РА УМНС, безпека, охорона життя, пожежа, людина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ