Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.08.2012

На Полтавщині пріоритетним напрямком медичної галузі - є охорона материнства і дитинства



На Полтавщині пріоритетним напрямком медичної галузі - є охорона материнства і дитинства

В Полтавської облдержадміністрації відбулося засіданні колегії Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації з порядком денним: „Про підсумки роботи галузі охорони здоров’я за перше півріччя 2012 року та пріоритетні завдання щодо покращення медичного забезпечення населення області до кінця 2012 року”.

На колегії акцентовано увагу на виконання завдань по розвитку первинної ланки надання медико-санітарної допомоги, зростанню показника охоплення населення області наданням медичної допомоги за принципом сімейної медицини до 85% та подальше розширення цієї мережі.

В області продовжується робота з покращення якості та доступності надання медичної допомоги з акцентом на профілактиці захворювань та переваг ведення здорового способу життя, реалізується пілотний проект щодо ціноутворення на лікарські засоби для хворих на гіпертонію з метою підвищення їхньої доступності для населення та зменшення ризику виявлення ускладнень гіпертонічної хвороби. Створюється реєстр хворих на гіпертонічну хворобу.

В області продовжується робота щодо оптимізації мережі закладів охорони здоров’я, зокрема, дільничних лікарень, експлуатація яких, як правило, носить медико-соціальний характер, і є економічно затратною. У І півріччі 2012 року проведено оптимізацію 3 дільничних лікарень в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в Гадяцькому районі і 1 районної лікарні та 1 міської лікарні в дільничні лікарні в Кобеляцькому районі.

На капітальний ремонт лікувально-профілактичних закладів області за І півріччя 2012 року освоєно близько 5 млн. 500 тис. грн., з них за рахунок бюджетних коштів – близько 4 млн. грн., за рахунок залучених коштів – понад 1 млн. 600 тис. грн.

Продовжується робота по створенню Центрів первинної медико-санітарної допомоги як самостійних юридичних осіб, які будуть координувати діяльність всієї первинної мережі і дозволять забезпечити населення саме лікарською допомогою, насамперед – мешканців села. Станом на 1 липня поточного року в області функціонує 3 самостійних Центри первинної медико-санітарної допомоги (м. Комсомольськ – 2, Лубенський район – 1) та 7 в складі ЦРЛ (Гребінківський, Карлівський, Машівський, Н.Санжарський, Решетилівський, Семенівський, Чутівський райони).

В 17 районах області на сесіях районних рад було прийнято рішення про створення на їх території юридично самостійних Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

В області працює 539 лікарів загальної практики-сімейної медицини. У даний час в області функціонує 281 закладів та окремих структурних підрозділів сімейної медицини, в сільських районах – 238 закладів загальної практики сімейної медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пологовий будинок у Гребінці таки закриють. Але не скоро

Пріоритетним напрямком медичної галузі є охорона материнства і дитинства. На виконання Національного Проекту «Нове життя. Нова якість охорони материнства та дитинства» в області активно проводиться робота по створенню та відкриття у 2012 році перинатального центру третинного рівня.

У поточному році на базі Полтавської обласної клінічної дитячої лікарні створено Центр розвитку дитини раннього віку.

В області активно проводяться заходи з реорганізації служби швидкої медичної допомоги та створення єдиної системи екстреної медичної допомоги, вдосконалюється нормативно-правова база функціонування служби, впроваджується моніторинг її виконання. За І півріччя 2012 року Територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, станції та відділення швидкої медичної допомоги поповнено додатково медикаментами за рахунок субвенції на суму 10 млн. грн.

Проведено реконструкцію та обладнання реанімаційних палат у приймальних відділеннях Гадяцької, Лубенської, Шишацької, Кобеляцької, Пирятинської, Чутівської ЦРЛ.

Учасники колегії визначили пріоритети діяльності медичної галузі Полтавщини на ІІ півріччя 2012 року, серед яких: розвиток первинної медико-санітарної допомоги через структурно-організаційне та фінансово-економічне розмежування рівнів надання медичної допомоги шляхом створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, продовження розвитку інституту сімейного лікаря з акцентом на активну реалізацію заходів медико-соціальної профілактики та типових профілактичних програм, подальше проведення інформаційної та освітньо-роз’яснювальної роботи серед населення щодо важливості та переваг ведення здорового способу життя та ін.

Репортер


Схожі матеріали:
👁 1787
Категорія: Полтавщина
Теги: реформа, здоров'я, кошти, медицина, лікарня, медична галузь, Полтавська облдержадміністрація, Гребінка. ЦРЛ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ